Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Varování rodičům: Úchyl se snaží unést děti

Autor: čad, ap - 
7. ledna 2011
21:07

Hodiny hrůzy prožívají rodiče na Jihlavsku. V posledních dnech zde došlo k několika případům, kdy se neznámý,  maskovaný muž snažil nalákat jejich malé děti do svého auta. Čekal na ně před školou a sliboval jim sladkosti a hračky. Vystrašení rodiče teď své děti do školy raději doprovází.

Ve čtvrtek ráno v Jihlavě, v pátek v Polné, další dva případy v blízkém okolí. Čtyřikrát během tohoto týdne se neznámý muž pokusil nalákat malé děti cestou ze školy do svého auta. A podobné případy se na Jihlavsku staly už předtím. Policie nevylučuje, že všechny případy má na svědomí jedna osoba.

Nabízí hračky a cukroví

Dětem nabízí cukroví. Má tmavé oblečení a je zahalen do šály. Tak ho popsala malá školačka, která se před ním zachránila ve čtvrtek ráno útěkem. „Dětem nabízí také hračky,“ upřesnila mluvčí jihlavských policistů Jana Kroutilová

Ta dále uvedla, že k oslovení dětí dochází v blízkosti budov základních škol před začátkem nebo po skončení vyučování. Policie zatím případ vyšetřuje pro podezření ze spáchání výtržnictví.

Rodiče doprovázejí děti do školy

Nejotřesnější zkušenost s ním má školák (8) z Luk nad Jihlavou. V klobouku a brýlích maskovaný muž tam začátkem prosince vystoupil z automobilu tmavé barvy a před chlapcem se obnažil.

Rodiče samozřejmě ohrožení svých dětí nesou těžce a své děti do školy často raději doprovází. "Máme strach, včera šel děda, dnes zase já," uvedla pro televizi Prima jedna z vystrašených maminek.

Máme utíkat a křičet

Policisté proto před neznámým mužem varovala školy na Vysočině a radila i dětem, jak se mají zachovat. "Máme ze školy chodit raději pohromadě a když si budeme myslet, že je něco špatně, tak máme utíkat," uvedl jeden ze školáků.

Jak se zachovat v případě ohrožení předvedla i malá školačka z Polné. "Byla jsem u jídelny a za mnou jelo podezřelé auto s otevřeným okénkem. Tak jsem začala řvát dědo, dědo a to auto okamžitě udělalo smyk a rychle ujelo," popsala malá školačka z Polné svou zkušenost.

Popis podezřelého muže

Podezřelý muž měl na sobě tmavé oblečení, je většinou maskován na obličeji šálou nebo šátkem. V jednom případu měl pokrývku hlavy a brýle. Muž vypadá na 25-35 let a po Vysočině se pohybuje ve tmavém autě.

Kdo by měl informace, které by mohly pomoci podezřelého muže dopadnout, měl by podat oznámení lince 158.

mouse ( 24. února 2011 03:08 )

jen pro zajímavost, teoreticky... co by se stalo kdybyste to dítě přehlédla?? Ono by někam šlo a už byste ho nenašla?? Dítě by mělo vědět předem že ho někdo vyzvedne ze školy

divenka ( 8. ledna 2011 12:10 )

vejce i tady s tebou souhlasím... to je ale divný, už podruhý ve stejném článku ...

divenka ( 8. ledna 2011 12:02 )

hele vejce, dneka bych ti za tvůj názor dala i pusu, fakt tě chválím

divenka ( 8. ledna 2011 12:01 )

jo to bude asi tak..... na chodníku před domem, je malá hromádka bílého prášku, mám strach ))))))))) a sousedovi právě začalo kýchat prase a slepice se dneska taky divně motají ))))))))))))) Prostě davová hysterie. Možná se případ někde stal, ale média z toho udělali pogrom.

divenka ( 8. ledna 2011 11:59 )

já víííím.... to víš, sedět u školy v autě s otevřeným okýnkem a vyhlížet až půjde to pravé dítě konečně kolem a protože kouká kde co lítá, tak se na něj musí zavolat.... to je prostě úchylkaaaaaaaaaaaaaaaaa, ale krásná

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání