Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tento muž se pokusil unést Moniku! Je to pedofil?!

Autor: šim, ČTK - 
26. listopadu 2010
13:42

Poznáte ho? Tento muž se ve středu pokusil unést osmiletou Moniku S. Dívenku chytil na ulici, když se vracela domů ze školy a zatáhl ji do auta. Monice se naštěstí podařilo šikovně utéct. Policie prosí veřejnost o pomoc. Může být nebezpečný. Pravděpodobně jde o pedofila!

Kriminalistům se na základě zjištěných informací od poškozené a svědků podařilo vyhotovit portrét možného pachatele. „Mělo by se jednat o muže ve věku 25 - 30 let, 175 - 180 cm vysokého, vlasy tmavě hnědé, středně husté. V době útoku měl na sobě šedou mikinu (případně triko s dlouhým rukávem) a světle modré rifle,“ řekla Blesk.cz mluvčí jihomoravské policie Andrea Straková.

Policie vyslovila závažné podezření, že se jedná o pedofila. Podle sexuolžky Želmíry Herrové se ale jedná spíše o sexuálního agresora. "To, že dívenku vtáhl do auta, nasvědčuje chování nikoli pedofila, ale sexuálního agresora. Ten si vybral holčičku proto, že s ní může lépe manipulovat, než když by se pokusil unést dospělou ženu," řekla Blesk.cz Herrová.

Muž se Moniku pokusil unést ve středu kolem 15:00, když se vracela ze školy domů. "Byl prý příjemný a malou pozdravil, ona mu odpověděla a pokračovala dál. On ji pak předjel v autě v naší ulici, čtyři baráky od domu. Čekal u auta a když šla kolem něho, tak ji chytil pod krkem, vzal za nohy a hodil ji dovnitř,“ popsala hrůzu nahánějící zážitek maminka Moniky.

Monika si zachránila život!

Školačka se ale naštěstí vysmekla, přičemž přišla o svůj batoh. Z vozu utekla dveřmi na jeho druhé straně. Řidič pak auto otočil, vyhodil z něj školní batoh a z místa činu ujel. Batoh nyní zkoumají policejní specialisté, kteří z něj odebírají vzorky.

Malá školačka podle tvrzení své rozrušené maminky snáší celou událost dobře. To potvrdila také policejní mluvčí. Rodiče se naopak z celé události jen těžko vzpamatovávají. "Kdyby se jen o vteřinu zpozdila, už bychom ji nikdy neviděli," je si jistá Moniččina maminka.

Jakékoliv bližší informace, které by mohly kriminalistům pomoci při pátrání po muži, mohou svědci sdělit na telefonní čísla 974 625 940, 974 621 326 případně na linku 158.

Policie v této souvislosti opět důrazně vyzývá, aby byly děti opatrné a vyhýbaly se jakýmkoli kontaktům s cizími lidmi.

pumpak ( 30. listopadu 2010 18:33 )

8smy leté děti jsou bezmocni a nemají dosti rozumu o tom co se ted na světě děje,pochybuji,že by se ta holčina,vymýšlela,akor Janatkovi.Mám též osmiletou dcerku a mám strach aby se nám to též nestalo.Stačilo,když mi dcerka řekla,že jí nějaký chlap oslovil a něco jí nabízeliale stačil utéct(bez důkazů se tu nic nevyřeší).Chyba v této republice je,že tyto pedofili hned pouští a šetří na svobodě.Lidi zamyslete se nad sebou o vaše dítě se nejedná tak se vám to dost říká,že děti a rodiče lžou.Jde tu přeci o zdraví našeho dítěte.Četla jsem tru na článku,že děti by se mohli očipovat.V dnešní době souhlasím.

nila ( 27. listopadu 2010 12:49 )

Pgga, souhlasím! Já bych toho dobytka pověsila za koule do průvanu!!! Škoda, že v ČR neexistuje veřejný lyč, s chutí bych se přidala, přestože jinak nejsem násilník...

pgga ( 27. listopadu 2010 05:42 )

je mi zle! Zblaznili jste se v Cechach? "Nekdo" se pokusil unest 8-letou holcicku....Kdyby to bylo zde v USA ...policie a hlavne ucast VSECH ...by byla Ceska Republika se bohuzel stala mistem pedofilu..mistem kde prostituce je OK...mistem kde i detska prostituce je OK...je to zname po celem "normalnim " svete!

nila ( 27. listopadu 2010 03:28 )

Obviňovat dívčinu i její maminku z toho, že si vše vymyslely, chce opravdu silný žaludek! Moniku obdivuji, sama se raději pohybuji po Praze v doprovodu velkého psa a to mám policejní stanici dvě minuty od domu! Ve tmě mám stažené půlky a bez psa bych nešla vynést ani koš, naštěstí hafan sežere každého, kdo se na mě jen podívá a to zdaleka nemohu být předmětem zájmu pedofilů!!!

Shelby16 ( 27. listopadu 2010 01:44 )

hlavně se zachovala duchapřítomně a pohotově a to jí zachránilo možná život, ale pachatel asi zapomněl sklopit v jedněch z dveřích vzadu dětskou pojistku, což bylo obrovské štěstí pro tu dívčinu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání