Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

To je on, pirát č. 2222! Za nic prý nemůže...

Autor: Richard Veselý, mivrk, jos - 
3. ledna 2011
20:30

Pirát z D1 Aleš Trpišovský, známý jako "Pirát číslo 2222", promluvil! Jeho obhajoba ale přesvědčila asi málokoho. Místo neviny svoji vinu spíš potvrdil. To, že během své jízdy vážně ohrozil na životě dva řidiče, považuje podle svých slov nejspíš za úplně normální věc. Do televize dorazil suverénně, za volantem luxusního auta a s taškou Louis Vuitton pod paží.

Aleš Trpišovský přišel do zpráv TV Prima, aby se obhájil. Z jeho slov ale místo toho mrazilo v zádech. Muž, který jel jako šílenec, místo omluvy hned na začátku rozhovoru začal řešit svoji "kmotrovskou" espézetku 2222.

"Chtěl bych říct, že největší problém je espézetka 2222. Způsobil to člověk, který se mi stará o vozový park. Je to peklo na zemi," prohlásil Trpišovský. Všiml si snad své značky až nyní? To ale ještě zdaleka nestačilo, Trpišovský perlil dál.

Vina byla na řidiči, který do mě narazil

Podle svědků Trpišovský náhlým brzděním chtěl řidiče druhého auta "ztrestat" za pomalou jízdu. Vinu ale popřel. "Dobržďoval jsem za vozidlem přede mnou a řidič za mnou nedobrzdil," tvrdí pirát 2222. "Měl u sebe v autě malé dítě, proč tedy nedodržoval bezpečnou vzdálenost, proč nereagoval, proč nedobrzdil," svaluje vinu na druhého řidiče.

Na vině by podle něj měl být automaticky řidič druhého auta. "Přitom ke mně se policisté chovali hned od začátku hůř," tvrdí Trpišovský. A neváhá se ani dovolávat soucitu: "Byl jsem ve stresu. Maminka leží na JIP v Havlíčkově Brodě s rakovinou."

Trpišovský během své "obhajoby" přiznal, že se už před nehodou agresivně dohadoval s dalším řidičem. Zjevně je mu to ale úplně jedno. "Cestou už jsme se s jedním řidičem hádali, ukazovali jsme si neslušná gesta," prohlásil pirát z D1.

Jaké perly z úst pirát vypustil?

Pamatuji si, že cestou jsem se s jedním řidičem, nevím, jestli hádali, prostě jsme na sebe křičeli, když jsem jel vedle něj. Ukazovali jsme na sebe neslušná gesta.

Nehoda se stala. Jednoduché vysvětlení je takové, že já jsem jel, dobržďoval jsem za vozidlem, které jsem dojížděl. Pán za mnou prostě nezabrzdil. Nebyl to žádný prudký náraz. Obě vozidla do sebe prostě ťukla.

A jestli moje chyba byla to, že do mě někdo narazil zezadu. Nezlobte se, jestli ten pán říká, že měl ještě ve voze malé dítě. Proč nedodržel vzdálenosti? Proč nereagoval? Proč nezabrzdil?

Je mi líto toho, že ten pán do mě narazil. Já si nejsem vědom toho, že bych za to mohl. Je mi jen divný, že já jsem šel do vazby a když to byl tak velký trestný čin, proč ten pán také nebyl ve vazbě?

Myslím si, že na ni (sekretářku, která jela s Trpišovským ve voze – pozn. red.) byl vyvíjen obrovský tlak. Já jsem o dvě místnosti vedle slyšel, jak se zhroutila, jak tam brečela.

Její výpověď (sekretářky) vůbec nechápu. Říkala, že jí vkládali věty do úst. Že jí bylo řečeno, že je vše připravené, že má říci tohle a tohle, aby si nezkazila život.

Viděli jste, jak se nehoda stala? Znáte řidiče vozu, který do auta A. Trpišovského narazil? Ozvěte se na tip@blesk.cz

romankaca ( 9. ledna 2011 21:27 )

plně s tebou souhlasím, nikoho se nezastávám, ale jak už sem psal, lidi dělají naschváli a pak čumí až nekomu rupnou nervy a nedej bože se něco stane

romankaca ( 9. ledna 2011 21:18 )

a nenapadlo vás někoho, že to ty média trochu zveličují, asi nekoho sere, že má prachy a hezké auta, páč když jedu po dálnici a vidím některé řidiče jak si léčí mindráky tím že dělají naschváli, např. bezduvodně vám nechtějí uhnout, protože si myslí, že když jim jejich rachotina ukazuje na tachometru 130km/h, tak je nemá co kdo předjíždět, atd., takže si myslím, že je to uplně ten samý přestupek, jako když ho pak předjede někdo z prava, myslím si, že vina je na obou stranách a páni policisti by se meli zabívat první řadě řidičemi, kteří dělají naschváli a né temi co mají luxusní auto a tudíš jedou o něco rychleji. Když to zhrnu, tak by pak museli pozavírat polovinu řidičů, jelikož skoro každému někdy rupnou nervy z nějakého toho debila, který dělá fakt očividně naschvály, ale jenom hlavně skrz takové jsou pak ty nehody

abvydavatelstvi ( 9. ledna 2011 13:51 )

To je opravdu skoda, to by mel ponauceni na cely zivot.

abvydavatelstvi ( 9. ledna 2011 13:49 )

Uz jsem to tady psala, nekteri ridici jsou super hovada a neberou ohled na nikoho. Kdyz je triproudova dalnice tak v pravem pruhu jezdi vetsinou nakladni auta a vecnym zajizdenim a vyjizdenim zpusobite driv nehodu nez kdyz jedete v prostrednim pruhu povolenou rychlosti. A kdyz se Trpisovsky ritil v prostrednim pruhu, mel ridicku objet z leva v pravem pruhu nemel co delat, kdyz jel Rychle. Na Slovensku se mi stalo ze jsem jela povolenou rychlosti 110 km/hod, zprava a zaroven z leva se predemnou zacali zarazovat dve auta. Nastesti si ridici jeden druheho vsimli a ke srazce nedoslo. Kvuli takovym neandrtalcum umiraji na cestach lide......

gogo ( 9. ledna 2011 12:05 )

Pokud má prachy a bude je směrovat do správných kapes, tak jistě je již teď nevinný....

Zobrazit celou diskusi