Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pirát č. 2222: Vymlouval se na SPZ, očernil policii

Autor: jos, Veronika Pukačová, Tereza Hořínková - 
4. ledna 2011
09:48

Silniční pirát Aleš Trpišovský (43), který svým manévrem na dálnici D1 ohrozil další řidiče, přijel do televize Prima, aby zde vysvětlil, proč mercedes s SPZ končící na 2222 řídí jako šílený maniak... A padaly z něj neskutečně drzé žvásty. Za vše podle něj může druhý řidič, roztřesená sekretářka a jeho zaměstnanec. On nic, on ctihodný podnikatel.

Až dvanáct let za mřížemi si může odsedět Aleš Trpišovský, který minulou středu podle policie ohrožoval na dálnici D1 řidičku a další šofér kvůli němu naboural.

Trpišovský se rozhodl, že o nehodě veřejně promluví. Občanům Česka v pondělí večer s neskutečnou arogancí oznámil, že žádnou vinu necítí, celý humbuk svádí na svou »espézetku« se čtyřmi dvojkami a vinu hází na všechny kolem.

Co Trpišovský v televizi tvrdil?

O SPZ: Nejdřív chci říct, že největší problém, který jsem si sám sobě způsobil, resp. mí zaměstnanci, je SPZ čtyři dvojky. Přinesl mi ji zaměstnanec, asi mi chtěl udělat radost. Ta značka je peklo na zemi. Od té doby všude o mně vědí, kde jsem, kam jsem jel. Přijdu do servisu, mám problém, všude platím dvakrát, protože si všichni myslí, bůhví co nemám.

O GESTECH: Pamatuji si, že cestou jsem se s jedním řidičem, nevím, jestli hádali, prostě jsme na sebe křičeli, když jsem jel vedle něj. Ukazovali jsme na sebe neslušná gesta.

O NEHODĚ: Nehoda se stala. Jednoduché vysvětlení je takové, že já jsem jel, dobržďoval jsem za vozidlem, které jsem dojížděl. Pán za mnou prostě nezabrzdil. Nebyl to žádný prudký náraz. Obě vozidla do sebe prostě ťukla.

O CHYBĚ DRUHÉHO: A jestli moje chyba byla to, že do mě někdo narazil zezadu. Nezlobte se, jestli ten pán říká, že měl ještě ve voze malé dítě. Proč nedodržel vzdálenosti? Proč nereagoval? Proč nezabrzdil?

O VAZBĚ: Je mi líto toho, že ten pán do mě narazil. Já si nejsem vědom toho, že bych za to mohl. Je mi jen divný, že já jsem šel do vazby a když to byl tak velký trestný čin, proč ten pán také nebyl ve vazbě?

O POLICEJNÍ ŠIKANĚ: V Mirošovicích mě odvedli, že jsem zatčen, svlékli mě do naha.

O SEKRETÁŘCE: Myslím si, že na ni (sekretářku, která jela s Trpišovským ve voze – pozn. red.) byl vyvíjen obrovský tlak. Já jsem o dvě místnosti vedle slyšel, jak se zhroutila, jak tam brečela.

O POLICEJNÍ MANUPULACI: Její výpověď (sekretářky) vůbec nechápu. Říkala, že jí vkládali věty do úst. Že jí bylo řečeno, že je vše připravené, že má říci tohle a tohle, aby si nezkazila život.

Viděli jste, jak se nehoda stala? Znáte řidiče vozu, který do auta A. Trpišovského narazil? Ozvěte se na tip@blesk.cz

Policie je na začátku

Krajské státní zastupitelství vrátilo policii k došetření případ Aleše Trpišovského, který agresivní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu na dálnici D1. Žalobci uvedli, že se trestné činy poškozování cizí věci a pokus o ublížení na zdraví nestaly. Aleš Trpišovský byl kvůli těmto činům stíhán. Policie znovu vyslechne svědky a znovu musí shromáždit důkazní materiál.

Původní vyšetřovatel této kauzy Radek Vokál ze středočeské kriminálky se rozhodl na vlastní žádost z případu odejít. Případ jako státní zástupce přebírá nově Tomáš Milec ze středočeského Krajského státního zastupitelství. Ten byl žalobcem i v loňském případu Luboše Laciny, který dostal za pirátskou jízdu na dálnici pět let vězení.

gogo ( 4. ledna 2011 15:39 )

darebáků, kteří druhé navíc ohrožují na životě. Toto hovado (zvířatům se omlouvám) by mělo být nejen samozřejmě potrestáno, ale ihned a exemplárně ! Pro výstrahu ostatním jemu podobným ! Ale zatím, jak se situace vyvíjí, to půjde opět pod koberec. Jako vše v tomto úděsném nemorálním absurdistánu. Ale pokud bych ho na silnici potkal, srážku s ním přežil a dal mu heverem do hlavy, tak půjdu okamžitě sedět. O tom jsem přesvědčen. Darebáci jsou u nás přísně chráněni. Jako Pandu v Číně...

amethyst07 ( 4. ledna 2011 13:55 )

prachy, prachy a prachy. Pán vyndal pár drobnejch a vše je vlastně v pořádku. Zase jeden zmetek, kterýmu projde všechno protože je bez charakteru.

bakerman ( 4. ledna 2011 13:34 )

http://www.facebook.com/pages/Historky-za-volantem/135285333199508

bibi-oliver ( 4. ledna 2011 13:22 )

Jedno nechápu proč TV Prima dala takovému člověku prostor ,platil si to sám jako reklamu?Další vyjmenoval vše o své matce o její nemoci ,zajímalo by mě jestli mu toto dovolila ,aby se na ni vymlouval ,proč tam netrávil svátky ?To si vzpomněl po svátcích ,že je nemocná?Bylo mu jedno jestli někoho ohrožuje protože má silné auto a jemu se nic nestane a ten za ním nezabrzdí je vinen nedodržel vzdálenost,tak si představuje zákon.Doufám,že vše se vyšetří a bude potrestán.Víte takové jdeme na něj nic neznamená ale,kdyby dostal zasloužený trest tak si myslím ,že to bylo byla pro něj katastrofa.Ještě ke včerejšku opravdujezdit 2222 tak ty dvojky asi šlapou na plyn samy ,protože kdyby je neměl tak by jel normálně ,to jsem vyrozumněla z jeho vystoupení.

kofila ( 4. ledna 2011 13:03 )

Víte co mě zaráží?? Všichni tu křičí o jeho aroganci, agresivitě. Ale přečtěte si svoje příspěvky... to taky stojí za to. A dál...pokud jedu v levém pruhu na dálnici, sleduji v zrcátku co se děje za mnou. Pokud mě dojíždí rychlejší auto, zařadím se do pravého pruhu. Volno tam bylo, když v něm mohl Trpišovský předjíždět. Tohle tedy ať mi někdo vysvětlí, proč se tam to pomalejší auto nezařadilo. Takže v tomhle souhlas s s.killer, je to také o toleranci. Mám slabší auto, nebudu brzdit to silnější. A klidně mi můžete nadávat

Zobrazit celou diskusi