Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policejní šlamastyka: Drzý strážník vydíral řidiče

Úplatný policista vydíral řidiče, kterému hrozilo, že přijde o řidičský průkaz. Ilustrační foto
Úplatný policista vydíral řidiče, kterému hrozilo, že přijde o řidičský průkaz. Ilustrační foto  (Autor: čtk)
Autor: ČTK, ap - 
13. prosince 2010
21:19

Drzý pražský strážník si v databázi vyhledával řidiče, který by mohl kvůli množství přestupků přijít o řidičský průkaz. Chtěl po něm peníze. Přestože jeho kolegové strážníka zadrželi už v červenci, až nyní vyplouvá napovrch, že úplatkářská aféra má až nečekaně rozsáhlý rozměr. Policisté prošetřují až desítky dalších případů. A strážník v tom nemusel být sám.

Případ pražského strážníka, kterého policie v červenci zadržela, když přebíral úplatek za to, že řidiči smaže dopravní přestupky, je zřejmě rozsáhlý. Policisté prošetřují už několik desítek dalších případů, navíc mají podezření, že spolupracoval s komplicem. Informovala o tom dnes televize Nova.

Pane, smažu vám body... za peníze

Strážním si v databázi hledal řidiče, kteří již nasbírali nebezpečný počet trestných bodů. Poté se řidiči ozval a nabídl mu, že mu body smaže. Za úplatu. Částku, na jakou si svůj řidičský průkaz cení, nechal údajně na něm.

Řidič, kterého oslovil, ale vše ohlásil policii, a ta strážníka zadržela při přebírání úplatku. Podle dohody měl za 8000 korun smazat řidiči 12 bodů.

Musel mít komplice

Kriminalisté pak začali prověřovat, zda se muž podobných činů nedopustil už dříve, a zjistili, že strážník, který pracoval jako referent, měl uloženy kontakty na několik desítek dalších řidičů.

Podle ředitele pražské městské policie Vladimíra Kotrouše však obviněný referent neměl závažné přestupky v popisu práce. Pokud řidičům nelhal, musel mít zřejmě komplice.

Obviněný muž už u policie nepracuje. Výpověď si převzal ve vyšetřovací vazbě. Muži, který byl obviněn ze zneužití pravomoci úřední osoby, hrozí až tři roky vězení.

sakra ( 14. prosince 2010 15:18 )

Škoda že zrušili vojenské soudy!

siroky11 ( 13. prosince 2010 22:25 )

ještě zbytky Langrovi policie. Měli by být souzeny vojenskými soudy. Zastřelit!

odol ( 13. prosince 2010 22:24 )

Když chce podnikat,musí mit IČO a DIČ. A to by mu asi jako četníkovi nedali,když bere příplatek za nepodnikání.A jak by nazval předmět podnikání?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání