Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Za šikanu studenou vodou půl roku vězení!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Jitka Žigová, Kšim - 
11. listopadu 2010
08:03

Policie údajně už uzavřela vyšetřování případu šikany studentů Praktické školy v Chroustovicích na lyžařském výcviku v Krkonoších. Cvičení na sněhu ve spodním prádle či polévání studenou vodou z kýble, které museli snášet jako tresty za kázeňské prohřešky, pokládají vyšetřovatelé za útisk.

Viní z něj prý jednoho ze čtyř pedagogů, kteří na výcviku byli. Tomu hrozí až půl roku vězení. „Ve vyšetřování nastal posun, ale nebudeme se k němu zatím vyjadřovat,“ potvrdila nepřímo obvinění kantora policejní mluvčí Eva Maturová.

„On tam byl to největší zlo. Ten tu hru vymyslel. Nevím, co si tím chtěl dokázat,“ řekl na adresu učitele mladík (20), který společně s několika dalšími spolužáky inicioval trestní oznámení na pedagoga.

S obviněním kantora ale překvapivě nesouhlasila jeho matka. „Syn je lajdák a je těžké dostat ho z postele, takže jen schvaluji, že ho vytáhli ven a polili vodou,“ řekla dokonce.

Případ školní šikany vyplul na povrch před devíti měsíci. Blesk na nevhodné chování učitelů upozornili studenti. Otřesné zážitky potvrzovali fotografiemi, které na lyžáku pořizovali, a po kurzu je umístili na webové stránky školy sami pedagogové.

Jejich svěřenci si prý při nesplnění nějakého úkolu či prohřešku museli hodit kostkou. Podle čísla, které padlo, vypadal trest. Jedním z nejbrutálnějších bylo polévání do prádla vysvlečených na mrazu stojících dětí vodou nebo dělání tzv. andělíčků ve sněhu.

gottt ( 13. listopadu 2010 08:10 )

Určitě bude hůř.Koho myslíte za poctivého?Toho učitele,či snad ředitele?Dovolte,abych se zasmál.Chování učitele je určitě nepřípustné a musí za to pykat.A pokud se ředitel snaží průsery zamést pod koberec,tak tam nemá co dělat.jen tu špínu podporuje.

dasa0302 ( 12. listopadu 2010 23:33 )

Mladý holky se líbí každému, ale ne každý je kvůli tomu nutí promenovat se před ním ve spodním prádle a dělat takovýhle srágory.

satanklaus ( 12. listopadu 2010 11:48 )

....k čemu by byl seznam žabákovi?.... ....má snad žabák další úchylku?.... ....má snad sadistické sklony?.... ....je snad jeho vzorem soudce Lynch?.... ....nebo snad inkvizitor z Kladiva na čarodějnice?....

satanklaus ( 11. listopadu 2010 21:48 )

....zabiprinc má taky úchylku.... ....neskrývaně a vytrvale prezentuje svojí hloupost.... ....jediné řešení, sebrat mu klávesnici....

husqarnowicz ( 11. listopadu 2010 16:39 )

Na vojně jsem byl v letech 1978-80,to byly roky,kdy šikana jen kvetla,takže buďte ujištěn,že vím,o čem mluvím. A právě proto mi jakákoli šikana vadí. Ale co to proboha plácáte o nějaké službě nebo placení a kupování? Práce učitele,profesora či vychovatele je práce jako každá jiná,má jen svá specifika,protože tyto profese pracují s lidmi,kterým se teprve uvtáří charakter a za které do jisté míry zodpovídá,neboť jsou mu po jistou část dne svěřeni.. Takže vychovatel žákovi podle mne neslouží,prostě si dělá svou práci,a to tak,že vychovává a učí. ˇJakékoli náznaky šikany tu nemají co dělat. Mezi přiměřenými tresty a šikanou je totiž veliký rozdíl,a to Vám zřemě uniklo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání