Mezinárodní cvičení policie mimo jiné z Čech, Slovenska, Německá, Rakouska, Polska a Itálie, proběhlo v úterý v Praze u divadla Na Fidlovačce. Celá akce působila děsivým dojmem – zejména kvůli počtu policistů v okolí. Není divu – nácvik zahrnoval uzavřený prostor divadla a 510 civilistů zadržených teroristickou skupinou. Součástí cvičení byla i záchrana a ošetřování raněných.

„Šlo o nácvik zásahu k osvobození velkého počtu rukojmích zadržovaných v budově divadla během představení,“ informovala mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová server idnes.cz. Cvičení se zúčastnili záchranáři ZZS hl.m. Prahy, policisté z pražské Speciální pořádkové jednotky, strážníci MP Praha, Útvaru rychlého nasazení PČR a výše zmínění policisté zahraničních protiteroristických jednotek.

Na zásahu pracoval 25 mužů z útvaru rychlého nasazení, 20 zahraničních policistů a 87 příslušníků pořádkové jednotky pražské policie. Byla vyzkoušena i speciální technika přenášející obraz z místa zásahu a mobilní velitelsko-štábní pracoviště. 

Fotogalerie
14 fotografií