Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Trojky z chování kvůli facebooku: Školačky nadávaly ředitelce

Autor: Jaroslav Krčál, apk - 
12. listopadu 2010
07:00

Válka mezi vedením školy a rodiči tří školaček (15) se rozhořela v Základní škole Štefánikova v Pardubicích. Rodičům se hrubě nelíbí, že ředitelka školy vyhrožuje jejich dcerám trojkou z chování. Za to, že si o ní sprostě psaly na Facebooku.

„Je pravda, že holky na Facebooku ředitelku nazývaly výrazy, které by neměly používat. Ale myslím si, že to je věc mimo školu, a nesouhlasím s tím, aby byla dcera projednávána na pedagogické radě,“ řekla Blesku maminka jedné z dívek. „S kamarádkou jsme se byly ředitelce omluvit, ale ona později řekla rodičům, že je to od nás vypočítavost, že omluva byla falešná,“ dodala jedna z dívek.

Urážka vedení školy?

„Nemohu mluvit o konkrétním případu. Žáci by si ale měli uvědomit, že pokud něco napíšína sociální síť, vystavují se případnému občanskoprávnímu řízení nebo trestnímu stíhání. Na druhou stranu by orgány školy měly odlišovat a hodnotit žáky za činnost ve škole, a nikoliv mimo školu,“ myslí si Ivana Liedermanová, vedoucí odboru Městského úřadu v Pardubicích, který je zřizovatelem školy.

„Na pondělní pedagogické radě budeme skutečně tento případ projednávat, neboť byla uražena naše paní ředitelka,“ potvrdila však Blesku zástupkyně ředitelky školy Naďa Dvořáková. Tvrdí na rozdíl od děvčat, že jejich diskuze byla na zdi Facebooku veřejná.

Ředitelka napadla matku jedné z dívek

„Když jsme přišly ze školy domů, tak jsme na Facebooku diskutovaly o tom, že ředitelka školy během vyučování vtrhla do naší třídy. Před námi všemi napadla maminku jedné z nás proto, že jí telefonovala,“ vysvětlila důvod diskuze na Facebooku jedna z dívek.

„Chtěla jsem s ředitelkou řešit, proč je učitel nechtěl pustit do třídy s taškou a lahví s pitím. Chtěl po nich, aby si to zavřely v šatní skříňce, jinak je nechtěl pustit do třídy,“ potvrdila matka dívky.

bojinka ( 13. ledna 2011 02:40 )

Souhlasím s Vámi, děti mám už dospělé, ale toto kdyby udělaly, tak bych si to vyřídila především doma /bylo by to na pár facek a veřejnou omluvu/V 15 letech už musí vědět, co dělají, a musí nést za své chování odpovědnost.A k takové stížnosti, že si nemůžou nosit do hodiny pití, na 45 min.? Tak to si stěžují děťátka matkám a matky to řeší? Takovou blbost ??Tak kde to jsme? Jsem za jedno s učitelama, i když nemám v rodině žádnou učitelku, takže nikomu nenadržuji. Ale, ty děťátka , bych nechala pěkně vysmažit.A rodiče taky, co si vychovaly, to mají, však se jim to jednou vrátí.

janedo ( 28. listopadu 2010 10:32 )

Nejlepší by bylo omluvit se ředitelce osobně i na facebooku a tím celou věc ukončit.

karolajna ( 22. listopadu 2010 04:52 )

A podle Vas je normalni zakazat zakovi vzit si do tridy piti? Mela jsem nejruznejsi ucitele a NIKDO nikoho nikdy nenapomenul za napiti se o hodine( s vyjimkou labotari a pocitacovych uceben)- pokud vim, ve skolnim zadu to zakazene neni. A je zajimave, ze podle Vas je cela zalezitost vinou holek, popripade rodicu, ale pani reditelka udelala vse spravne. Opravdu s timto nazorem nemohu souhlasit v zadnem bode. Takovehle pani reditelce bych se bohuzel asi posmivala taky- neuznavam lidi kteri se chovaji se samozrejmym presvedceni, ze jedini oni jednaji spravne-Bohuzel tyto stare struktury nemaji v nasem skolstvi co delat.

kendex ( 20. listopadu 2010 08:59 )

Proč se bráníte žalobě? Každý má právo hájit si své soukromí a život. Všimněte si, jak je někdy těžké vydržet s kantorkou v soukromí. Některé pořád někoho poučují, komandují. Kantor na toto nemá právo.

kendex ( 20. listopadu 2010 08:11 )

Problém učitelů je, že se snaží vychovávat děti dle svých nějakých norem a zásad. Tyto zásady nemusí být v souladu se společností, protože dnes je svoboda a může učit i člen nějaké sekty. Učitel by se měl zaměřit na své odborné kvality, aby předal dětem co nejvíce znalostí.

Zobrazit celou diskusi