Oficiální profil "The British Monarchy" koncentruje zprávy ze všech oficiálních zdrojů týkajících se královské rodiny. Prohlédnete si nejen mraky fotografií a videí s Královnou Alžbětou nebo oběma mladými princi, ale dočtete se i o Královniných plánech a oficiálních setkáních.

Královská rodina jde s dobou a má profil i na Youtube (video server) nebo na Twitteru, kde se zobrazují kratičké zprávy. Na falešných stránkách se dočtete, že mezi královniny zájmy patří lov, rybaření, a že Alžběta je ráda "požehnaná od Boha". Mezi jejími fotografiemi se objevují i nechutné fotomontáže s Georgem Bushem nebo jiné obrázky urážející Královnu. Toho si reportéři z Novy nevšimli?

Královna poblíž

Profil je zajímavě zpracován a velice často aktualizován. Pod profilovou záložkou "near me" (poblíž mně) si na Google mapách dohledáte, kde se budou v budoucnu a při jakých příležitostech vyskytovat významné osobnosti britské monarchie. Veškeré příspěvky na zdi můžete komentovat, vzkazy ovšem psát nejde. Jakýkoliv urážlivý materiál je ze stránek odstraněn.

Počet fanoušků britské monarchie se dostává k číslu 150 000. V porovnání s úspěchem amerického prezidenta Baracka Obamy s 15,5 miliony fanoušků je to vcelku slabota, ale profil byl zřízen teprve 8. listopadu a počet fanoušků raketově roste.

Fotogalerie
10 fotografií

Sociální sítě jsou plné falešných profilů

Na Twitteru jsou falešné profily ještě běžnější. Hlásí zde například nepravý ředitel Applu Steve Jobs nebo bývalý kardinál Vlk. Jeho profil je opravdu vtipný. Vedle Ježíše, Bible nebo všemocného boha následuje i amatérská pornografie". A takto kardinál například "prožil" Dušičky: "Včera bylo na arcibiskupství veselo! Biskup Malý donesl velkou dýňi, já se postaral o převleky a večer jsme šli do semináře strašit mladé."