Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Sestra travičky: Otravu Terezky se snažila svést na otce

Autor: Helena Lacinová, koj - 
25. září 2010
05:00

Šílený čin matky, která dala vypít vlastní dceři Terezce (5) nemrznoucí směs, ničí celou rodinu. Sestra ženy obviněné z pokusu o vraždu se ozvala Blesku. Chtěla vysvětlit, co ji k tak hrůznému činu přimělo. Až v průběhu vyprávění jí došlo, že obhajuje neobhajitelné. Že její sestra smrt vlastního dítěte plánovala už dlouho.

„Všichni házejí špínu na naši rodinu. Táta se zhroutil a máma se neustále ptá, proč se to stalo. Chci sestru omluvit. On ji k tomu dohnal,“ řekla sestra obviněné ženy Lýdie na adresu Terezčina táty. „Týral ji psychicky, vyhrožoval smrtí. Poslal jí dopis, kde měla na fotce uříznutou hlavu,“ tvrdí Lýdie.

Terezka zvracela modrou vodu

Pak začala popisovat události předcházející pokusu o zabití malé Terezky. Ta se vrátila poslední srpnovou neděli z víkendu u svého táty. „Ještě večer sestra volala naší mámě, že Terezka zvrací modrou vodu a pak že už je jí líp. V pondělí ji pak normálně odvedla do školky,“ popisovala Lýdie a nahlas přemítala, že vraždu zřejmě chtěla shodit na bývalého partnera.

„Kolem osmnácté hodiny jí dala deci fridexu do coca coly a poslala ji spát. Čekala vedle v místnosti, zda umře. To je strašný. Mezitím odnesla láhev do popelnice a když Terezce začalo být zle, zavolala naší mámě. Ta jí řekla, aby okamžitě volala záchranku,“ popisovala, ale to už si Lýdie uvědomila, že svou sestru nemůže obhájit.

A nakonec přiznala, že sestře by svoje děti pohlídat nedala!

Terezka dlouhé týdny bojovala v nemocnici o život. Podle policie si její matka zjišťovala účinky různých látek. Nakonec vybrala nemrznoucí směs, protože její chuť je nasládlá. Lékařům se podařilo holčičku zachránit. Nyní se zotavuje v péči svého otce. Matka čeká ve vazbě na soud.

zirafa ( 3. října 2010 17:52 )

lydieel, já si umím živě představit, jak ten rozhovor s pleskem probíhal a jak to pak překroutili.... proto nikdy nevěřím tomu, co nám naservíruje, ale přemýšlím, jak to mohlo být doopravdy.... a většinou u těhle osobních příběhů ze života nakonec vyjde najevo, že pravda je někde úplně jinde, než je nám předkládáno.... ono nic není černobílé.... bohužel, hodně lidí si udělá názor jen podle obsahu článku a nenapadne je, že skutečnost může být jiná a daleko komplikovanější.... v každém případě ti přeju, abys to ustála, obrnila se proti lidské zlobě, protože ty za nic nemůžeš....držím ti palce, i tvým rodičům...

alenotak ( 1. října 2010 14:45 )

Když tak tam bylo v asfektu, z čehož si i průměrně inteligentní člověk odvodí, že jsem se překlepla. Nebojte se, že bych neměla jasno v pojmech. Jo a - to je fakt všechno, co k mému příspěvku máte? Trochu málo....

lydieel ( 1. října 2010 14:09 )

Ano, řekla jsem jim toho hodně a nic proti sestře. protože na ní nemám za celý svůj život nic špatného... A oni to takhle vše otočí ještě proti mně! z týty dělají boha. přitom on se o ní nikdy nestaral!!! kdyby jste slyšeli jak Terezka byla nešťastná když jí volal táta... jak s nim nechtěla mluvit a odsekávala mu do tel. mrzí mně, že když se řekne pravda, Blesk to otočí a když její táta lže tak to je svatý!!!

lydieel ( 1. října 2010 14:07 )

a kdo Vám řekl že si zjišťovala něco o jedech????? Akorát bulvár!!!! . My mluvili s policií a advokátem a žádný časopisy si nepořizovala!!!

ivkanatka ( 27. září 2010 15:18 )

...když tak v afektu a ne v aspektu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání