Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Terezka (6) otrávená fridexem: Probrala se a volala mámu!

Autor: jak, josK, Monika Rubešková - 
11. září 2010
13:25

Zásadní zvrat k lepšímu! Šestiletá Terezka, kterou se pokusila vlastní matka (27) otrávit fridexem, se probrala z kómatu! Lékaři přitom dívence nedávali moc šancí. První, na koho si holčička po několika dnech boje o život vzpomněla, byla její máma. Ta, která ji chtěla zabít.

Křehká dětská duše asi nedokáže pochopit, proč s ní v nemocnici není i její máma. Ta ale nemůže. Je ve vazební věznici v Plzni a za ohavný čin, na který se dokonce půl roku připravovala, jí hrozí až výjimečný trest.

„Není důvod ženu pouštět k návštěvě dcery,“ vyjádřila se pracovnice plzeňského krajského státního zastupitelství pro server lidovky.cz, který informaci přinesl.

Událostí jsou obyvatelé sídliště v Nejdku, kde matka s dcerou žily, stále otřeseni a o zdraví malé holčičky se zajímají. Podle nich se už Terezka probrala z kómatu, hraje si a shání se po matce. V nemocnici je s ní ale jen otec. Právě jemu se asi matka chtěla otravou společné dcery pomstít. Nežili spolu a měli dlouhodobé neshody. Na něm také s největší pravděpodobností bude, aby Terezce děsivou pravdu o matce sdělil.

„Dítěti se ani v takovém případě nesmí lhát. Musí se jí říct pravda, ale přiměřeným způsobem k jejímu věku, emotivnímu a mentálnímu stavu,“ vysvětlila psycholožka Ludmila Čírtková.

norany ( 16. září 2010 09:28 )

a doufám, že otřesný čin nezanechá zdravotní následky a nebudou do budoucna narušeny životně důležité orgány... . Jiná věc je potom psychika dítěte... věřím, že otec a případná "náhradní" máma bude Terezce dlouhodobou oporou. Jsem také velice ráda že jste uvedli jak to s Terezkou vypadá ... mám malé dítě a tato zpráva mě dost vzala. Důvěřivé dítě a taková zákeřnost od nejbližší osoby. Kdyby se žena pomstila přímo otci... dá se to snad vysvětlit ale zločin spáchaný na malé holčičce, vlastní dceři, a takovým způsobem ... prostě strašné. Strašné. Holka má žízeň a je jí dán jed !! .... no je mi hrozně jen si to uvědomím ... je jasné že i matka to teď nemá jednoduché, a zničený život ... ovšem co udělala ... zrůdné chování. Jsem právník a je mi jasné, že advokáti mohou pro ženu "udělat" dobrou obhajobou mnohé ... je to jejich práce ... ale věřte, to mi tak nevadí jako nesmírná lítost k té dívce. moc si přeji aby terezka byla v pořádku !!!!

444466 ( 13. září 2010 16:37 )

Kolik týraných dětí mluví o rodičích s větší láskou než děti rodičů normálních milujících, to by mohl potvrdit nejeden dětský lékař. Nesouhlasím s Vámi naprosto, té mámě která té holčičce záměrně ublížila a věděla jak dítě bude trpět bych už nikdy nedovolila se s holčičkou sestkat. Jsem šťastná, že sem napsali jak to s holčičkou vypadá, byla jsem z toho dost špatná, když se to stalo. Mám doma také takovou holčičku a je to pro mě ten největší poklad na světě. Nevím jak toto můžete napsat.

slavka ( 13. září 2010 12:52 )

Myslím to vážně. Ono není snadné, když vám ublíží ten, koho máte za blízkého. A ta holčička se s tím musí srovnat. Vědomí, že je její máma špatná, u ní může vést k tomu, že bude mít pochybnosti sama o sobě. Děti přemýšlejí jinak, oni přemýšlejí stylem "co jsem tak hrozného udělala, že mě moje maminka nechtěla" - oni berou vinu na sebe, rodič je pro ně v tomhle věku skoro jako bůh. Takže proto by to měla být matka, která jí vysvětlí, že to nebyla chyba té holčičky, ale její vlastní a že za ni musí pykat ve vězení a říct, že je jí to líto - aby se s tím to dítě mohlo líp srovnat. Když jí to řekne někdo jiný, nebude věřit a bude matku vnitřně obhajovat nebo uvěří a bude mít pocity méněcennosti.

ivkanatka ( 13. září 2010 12:42 )

Slavko, to snad nemyslíte vážně?!? Naopak by se Terezka měla ihned dozvědět pravdu, aby věděla, proč tak trpěla. Že jí to udělala VLASTNÍ MÁMA !!!! Ta, co ji nosila pod srdcem, ta, co jí porodila a pak promyšleně otrávila. Není možné tuto " matku " omlouvat, ani jí nechat Terezce něco vysvětlovat. Má otce, toho má malá i radši , a ví proč, a ten se o ní postará.

slavka ( 13. září 2010 12:15 )

přesto si myslím, že když se po matce holčička shání, měla by ji mít možnost vidět. A měla by to být matka, kdo se dceři přizná, co udělala, aby si mohla líp uvědomit dosah svého činu. Měla by se jí omluvit a říct, že je jí to líto. Myslím, že by to bylo dobré pro obě dvě a pro případné pozdější odpuštění - ne ani tak kvůli matce, jako kvůli sebevědomí a budoucnosti té malé. A teprve pak by měla jít matka do vězení a odpykat si to, co udělala a holčičku svěřit do lepších rukou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání