Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

VIDEO: Matka otrávila dceru (6) fridexem!

Video se připravuje ...
Autor: Kateřina Moravcová, josK, jak - 
1. září 2010
21:30

AKTUALIZOVÁNO: Hrůza a děs obejde normálního člověka, když si přečte tuto zprávu. Nemrznoucí směs fridex dala své dceři Terezce (6) vypít její matka Veronika (27) z Nejdku na Karlovarsku.

Otravu holčičky podle policie dokonce plánovala půl roku. Důvodem byly zřejmě rozepře s otcem holčičky, který ji také měl ve střídavé péči. O život nebohé dívenky teď bojují lékaři v pražské nemocnici.

Veronika pracovala u pečovatelské služby. „Byla bezproblémová. Chodila upravená. Vůbec bych tohle do ní neřekl,“ řekl včera správce domu Jiří Bydžovský. Se svým mužem (32) měla spory. A ty se rozhodla vyřešit zřejmě tím nejhrůznějším způsobem.

V pondělí kolem 21. hodiny se Terezka vzbudila a chtěla napít. Matka neváhala a okamžitě jí podala skleničku s fridexem, který má nasládlou chuť. Dívenka prý vypila jedno deci. Pak u ní ale nastaly vážné zdravotní komplikace, dostala velké křeče. Matka patrně nevydržela sledovat utrpení holčičky a nakonec zavolala záchranku. Ale až druhý den.

Vinu sváděla na manžela

„Dívka se svíjela v křeči. Ztrácela vědomí, zvracela a byla plačtivá,“ popsal zdravotní stav Terezky mluvčí záchranky Lukáš Hutta. Lékaři ji okamžitě s podezřením na intoxikaci letecky převezli do pražské nemocnice. Podle policie žena otravu plánovala půl roku. „Nakoupila si časopisy, ve kterých byly popsány různé způsoby otrav,“ řekla policejní mluvčí Andrea Pomichalová. Fridex si vybrala z důvodu, že po jeho pozření měla dívenka okamžitě zemřít.

Matka nejprve začala svádět vinu na otce. „Záchranářům tvrdila, že dívenka přišla v takovémto stavu od táty,“ řekl Hutta. Podle svědků a rodiny byla Terezka u otce raději než u matky, což byl zřejmě důvod plánované otravy. „Je příšerné, co nevinnému dítěti může matka provést. Jsme z toho všichni na dně. U nás se Terezce líbilo. Nezlobte se, víc vám říct nemohu, už nejsme schopni,“ svěřila se se slzami v očích babička Terezky. Za bestiální čin hrozí ženě výjimečný trest.

CO JE TO FRIDEX?
Fridex nebo - li ethylenglykol se používá jako nemrznoucí chladicí kapalina pro automobily, má i jiné využití v průmyslu. Je to sladká sloučenina, často se proto do fridexu přidávají příměsi způsobující hořkou chuť. Fridex způsobuje velmi těžké otravy, které mohou skončit smrtí. Velmi jedovaté jsou metabolity čili látky, na které se sloučenina přemění, když je člověk pozře. Pacient má poruchy vědomí, poruchy srdečního rytmu, selhání ledvin a nakonec může i zemřít. Procento smrtelných otrav záleží na množství vypité látky. K léčbě se využívá etanol, který jed chemicky naváže, ale použít se dá jen v určité fázi otravy.

vinnetouvi ( 3. září 2010 23:39 )

Spíš s.v.i.n.ě., ne? Omlouvám se prasatům, tohle by neudělal.

carodejnice398leta ( 2. září 2010 14:40 )

carodejnice398leta ( 2. září 2010 14:39 )

zirafa ( 2. září 2010 11:16 )

dobrotka, nejde o to, že byli, jsou a budou.... ale máme jim platit kriminál a po jejich propuštění DOUFAT, že už to neudělají? v některých případech bych taky byla pro definitivní řešení......

hugu ( 2. září 2010 08:58 )

Byla na malinách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání