Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Terezka, kterou matka otrávila fridexem, je u táty

Autor: ČTK, šim - 
21. září 2010
10:15

Terezka (6), která zázrakem unikla strašné smrti poté, co ji její matka přinutila vypít nemrznoucí kapalinu fridex, byla propuštěna z nemocnice. Je u svého otce. Právě jemu se zřejmě matka chtěla otravou dcery pomstít.

Ještě před pár dny o život nebohé dívenky bojovali lékaři ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Nyní byla propuštěna. Podle úterního vydání MF Dnes ji má v péči její otec. "Dcerku jsem si přivezl z pražské nemocnice. Už je nějakou chvíli doma. Dá se říct, že je na tom dobře," řekl deníku otec. "Musíme ještě s lékaři hlídat ledviny a tlak. Má ho někdy vyšší. Bydlet bude samozřejmě se mnou v domě u mých rodičů," dodal. Dívka se má za pár dní vrátit do mateřské školy.

Holčička se prý stále po své mámě ptá. ‚Maminku‘ volala také bezprostředně poté, co se probrala s několikadenního komatu. Její otec se snaží vždy převést řeč na něco jiného. "Je to tak lepší. Od lékařů mám rady, co dělat a čeho se vyvarovat. Vše by mělo být v pořádku. Všechno nám dalo pořádně zabrat," řekl.

Žena se otravou dcery chtěla pomstít jejímu otci

Motivem pokusu o vraždu mohla být zřejmě pomsta otci děvčátka, s kterým se žena rozešla. Na svůj čin se přitom podle policejního vyšetřování delší dobu připravovala. Dosvědčují to například časopisy, ze kterých obviněná žena čerpala informace o jedech. Nakonec se rozhodla pro nemrznoucí směs Antifriz.

Žena zřejmě očekávala, že dcera po požití jedovaté tekutiny zemře rychle. Jenže dívka několik hodin trpěla, měla křeče a bolesti. Matka pak nakonec sama zavolala záchrannou službu. Zdravotníci dívku okamžitě transportovali do pražské fakultní nemocnice a po zjištění, že jde o otravu, kontaktovali policii.

Její sedmadvacetiletou matku policie obvinila z pokusu o vraždu. Ženě hrozí za pokus o vraždu až 20 let vězení nebi i výjimečný trest.

audia4 ( 23. září 2010 15:08 )

Ano,souhlas,problém je,že tady v tom zkurveným zkorumpovaným státě,kde se bojíte špatně podívat na cikána,aby jste zbytek života neseděli ve Valdicích za rasasismus,se takovéto SVINI nic nestane.Já osobně bych té děvce bez jediné výčitky svědomí rozšlapal tlamu na kaši,jsem ale posera-bojím se,aby mě za to nezevřeli.

kukuku ( 22. září 2010 14:21 )

Máš pravdu. Pro něco tak blbého, jako jsi Ty, argumenty nemám. Ale kromě té krávy jsem Ti žádný vulgarismus nenapsal. A kráva je velice užitečné zvíře, takže ani tím posledním slovem jsem Tě urazit nemohl.

slavka ( 22. září 2010 14:14 )

Přesně tak - ta holčička už není tak malá, aby si v hlavičce nesumírovala nějaké svoje teorie. Ale když jí to řekne někdo cizí, je to také problematické. Když jí to řekne otec, tak pokud neměli s matkou dobrý vztah, nemusí tomu holčička věřit a může za tím hledat něco dalšího. Ideální (pokud se v této souvislosti o něčem takovém dá vůbec mluvit) by bylo, kdyby si ta matka dokázala uvědomit a připustit, co udělala a byla schopná (a bylo jí dovoleno) to té malé vysvětlit s omluvou sama. Dítě přijme víc, než si my dospělí dokážeme připustit...

slavka ( 22. září 2010 14:06 )

Není - mám děti tři a taky si pamatuji hodně ze svého vlastního dětství. A té "malé" už je šest let. Mému nejmladšímu je pět a vidím, co všechno už dovede pochopit. Jsem pro to, aby se s dětmi jednalo citlivě, ale na rovinu. Byla jsem svědkem toho, jak chlapeček také asi pětiletý říkal, že jeho tatínek pracuje v metru a že tam bydlí a že se jednou vrátí domů a maminka se ke mně naklonila řekla mi, že mu to jen tak říká, že ve skutečnosti zemřel. Dává mu planou naději... Život je někdy krutý a podle mě je zásadní naučit sami sebe i své děti stavět se k němu čelem. Nelíbí se mi ani představa, že bych byla vážně nemocná a lékař nebo rodina by mi to z dobré vůle nechtěli říct.

anthalus ( 22. září 2010 10:32 )

S tím naprosto souhlasím!Buď usmrtit rovnou nebo nikdy nepustit!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání