Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Neznámý snajpr střílí u obchodního centra

Sloup firmy ČEZ v Plzni na Košutce, kde jsou vidět stopy po střelbě
Sloup firmy ČEZ v Plzni na Košutce, kde jsou vidět stopy po střelbě  (Autor: ČEZ)
Autor: Zbyněk Schnapka, mal - 
9. září 2010
19:50

Neznámí útočníci střílejí na energetická zařízení firmy ČEZ v západních Čechách. Za terč si vybrali transformátor v Třískolupech na Tachovsku a sloup elektrického vedení nedaleko nákupního centra Globus v Plzni na Košutce, kde se pohybují tisíce lidí.

„Podle toho, jak průstřely vypadají, šlo v Plzni zřejmě o zbraně, které mají velmi dlouhý smrtící dostřel,“ varoval mluvčí firmy ČEZ pro západní Čechy Martin Sobotka.

Na střelbu v Plzni upozornil energetiky anonymní telefonát. Pachatelé tu stříleli do sloupu a úsečníků na stožárech elektrického vedení. Střelci energetická zařízení nijak zásadně neponičili. „Ale naši technici tady našli tolik známek střelby, že bezesporu došlo k ohrožení lidí v okolí,“ uvedl Sobotka.

Nejedná se o první případ

Střelba v Plzni není ojedinělá. Pracovníci firmy ČEZ jsou svědky rozmáhající se střelby z velkorážních zbraní ve volném terénu. Minulý týden někdo prostřelil u Třískolup na Tachovsku transformátor. Kulka prorazila plášť olejové nádrže. Ten vytekl a způsobil ekologickou havárii. „Všechny případy střelby jsme postoupili orgánům činným v trestním řízení, které by měly podobnému hazardérství zabránit,“ dodal Sobotka. Policie včera dorazila k prostřílenému sloupu v Plzni na Košutce a střelbu teď vyšetřuje.

Sloup firmy ČEZ v Plzni na Košutce, kde jsou vidět stopy po střelbě Sloup firmy ČEZ v Plzni na Košutce, kde jsou vidět stopy po střelbě | ČEZ

egal ( 14. září 2010 09:08 )

ty jsi asi přišel z práce z Kolbenky a nevíš, co dělat, tak chodíš hledat měkká jádra, jen jestli ho nemáš v hlavě ty doudo

egal ( 12. září 2010 22:04 )

a pak to nechali zreznout a je to čerstvé, ta haken krojci, asi jsi nějakej Anton Špelec, ale přechytralej

krojc ( 11. září 2010 15:20 )

Ty odborníku na balistiku, měl by sis to prohlídnout na místě a pak kafrat! Pod cedulí byly deformované projektily s měkkým jádrem z civilní zbraně a pod tou dírou vpravo, co je "od čtvercového profilu", byl křemínek, který kupodivu odolal střele a vyhnul nazpátek kus cedule. Chtít něco "přistřelit" by snad mohl někdo vybavený nastřelovacími hřeby, ale to není tenhle případ. Zato bych chtěl dodat, že řádný "případ" musíš být ty , soudě podle vyjádření.

egal ( 10. září 2010 09:31 )

aby to šlo připevnit

egal ( 10. září 2010 09:30 )

jak je ta cedule "umělecky"přidělaná Romanovo teamem, tak se nedivím, že jí chtěl někdo přistřelit, podle těch děr a úhlů, bych spíš soudil, musely by tam projektily zůstat a střílet by musel z různých od sebe vzdálených míst, spíš že je někdo proseknul nějakým čtvercovým profilem a to šlo připevnit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání