Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smrt pacientky: Lékařům hrozí až pět let vězení!

Obžalobě čelí Klára K. (vpravo), která ženu přijímala, a lékaři interní kliniky Michal V. (vlevo) a Zbyněk Š. (uprostřed). Lékařka neurologického oddělení Kateřina L. není na snímku.
Obžalobě čelí Klára K. (vpravo), která ženu přijímala, a lékaři interní kliniky Michal V. (vlevo) a Zbyněk Š. (uprostřed). Lékařka neurologického oddělení Kateřina L. není na snímku.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, raj, hto - 
9. září 2010
05:00

Čtyři lékaři Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně stojí před soudem. Jsou obžalováni z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Podle státního zástupce Jana Zubka dvě ženy a dva muži loni v květnu nedostatečně vyšetřili pacientku (†32) ze Zlínska, chybně určili její diagnózu a žena dva dny poté zemřela. Lékaři pochybení odmítají. Pokud budou uznáni vinnými, hrozí jim až pět let vězení.

Operace ji mohla zachránit

Obžalobě čelí Klára K. (35), která ženu loni 10. května přijímala a vyšetřovala na chirurgii, dva lékaři interní kliniky, Michal V. (33) a Zbyněk Š. (55), a lékařka neurologického oddělení nemocnice Kateřina L. (33). Podle Zubka kvarteto lékařů svým pochybením zavinilo smrt pacientky. Matka tehdy dvouletého a osmitýdenního dítěte přijela do nemocnice s prasklým žaludečním vředem. „Včasná operace jí mohla zachránit život,“ řekl státní zástupce.

Poškozená přitom Baťovu nemocnici s potížemi navštívila už dvakrát před 10. květnem. Podle znalců tehdy ale ještě žaludeční vřed nepraskl, žena si ani na bolesti břicha údajně nestěžovala. Dva dny po posledním vyšetření ale pacientka doma upadla do bezvědomí. Přivolaní záchranáři ji resuscitovali, ženu už nebylo možné zachránit a na chirurgické ambulanci zlínské nemocnice krátce po převozu zemřela.

arcaben ( 9. září 2010 18:20 )

co to zase štěkáš za bláboly?Co má název nemocnice společného s postupem doktorů?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání