Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Exděkan Zachariáš: Řídil a měl 2,5 promile!

Jaroslav Zachariáš nadýchal při silniční kontrole 2,5 promile.
Jaroslav Zachariáš nadýchal při silniční kontrole 2,5 promile.  (Autor: ČTK)
Autor: zb - 
10. srpna 2010
09:51

Pořádný průšvih má bývalý děkan plzeňských práv Jaroslav Zachariáš (58). Hrozí mu až jeden rok ve vězení. Policisté ho totiž čapli opilého za volantem a na místě mu zadrželi řidičský průkaz. V dechu měl 2,5 promile alkoholu a to už je trestný čin.

Hlídka policie zastavila v noci z pátku na sobotu na Jateční třídě v Plzni vůz Škoda Octavila. „Řidiči (58) naměřili v dechu 2,5 promile. Odmítl krevní zkoušku. Souhlasil jen s odběrem moči,“ řekla Simona Čejková z ředitelství policie Plzeň-město. Plzeňský magistrát teď musí požádat státní zastupitelství o souhlas, aby mohl Zachariášovi řidičský průkaz zadržet do doby, než soud pravomocně rozhodne.

Soud může Zachariáše poslat do vězení, nebo mu může dát pokutu 25 až 50 tisíc korun, zadržet mu řidičák na 1 až 2 roky a připočíst mu 7 trestních bodů. Trest ale může být i kombinací vězení a výše uvedených sankcí. Vyjádření Zachariáše se Blesku nepodařilo získat. Jeho mobilní telefon byl nedostupný.

Zachariáš patří k lidem z bývalého vedení plzeňských práv, kteří ve funkcích skončili poté, co fakultou loni v září otřásla aféra s takzvanými rychlostudenty a některými podivně udělenými tituly. Exděkan nyní rektorovi školy navrhl mimo jiné to, aby prohlásil, že fakulta pochybila, když rozhodla o jeho okamžité výpovědi.

egal ( 11. srpna 2010 09:11 )

jak něco takového mohlo dělat vůdčí osobnost na VŠ?když ho vidím,tak myslím,že těch dvě a půl promile má standartně,žádné čtyři odstupné platy,vyhodil bych ho i s §53

hugu ( 10. srpna 2010 18:58 )

zhroutil nebo ještě váhá?

zirafa ( 10. srpna 2010 15:16 )

to je opravdu sympatický a čestný pán na první pohled.... vsadím se, že to nadýchal po tom, co snědl pytlík hašlerek a vypláchl si pusu ústní vodou....

zirafa ( 10. srpna 2010 15:13 )

gogo já bych ho vzala klackem, a ne že bych mu vyplácela odstupný....

beata ( 10. srpna 2010 13:51 )

Opravdu vypadá, že by alkohol nepožil, ani kdyby mu odebráním titulu vyhrožovali

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání