Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Vyjeté koleje málem zabíjely: 5 zraněných, z toho 2 děti

Ilustrační foto.
 (Autor: Shutterstock)
Autor: ČTK, šim - 
18. července 2010
13:17

Pět lidí se v noci na neděli zranilo při čelní srážce dvou osobních automobilů nedaleko Opavy. V nemocnici skončily s vážným zraněním dvě děti ve věku čtyři a 13 let a těžká poranění utrpěli i tři dospělí.

Informoval o tom mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Nehoda se stala okolo 22:00 na hlavním tahu mezi Opavou a Bruntálem. Devětatřicetiletá žena řídila vůz směrem na Opavu. Najela do vyjetých kolejí, které byly po dešti naplněné vodou. "Vůz dostal smyk a najel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím vozem," řekla mluvčí opavské policie.

Řidička podle Humpla utrpěla mnohočetná závažná poranění v oblasti hlavy a mozku, hrudníku, břicha a dolní končetiny. Její o čtyři roky mladší spolujezdkyně skončila v nemocnici se středně těžkám zraněním břicha. Ve voze cestovaly i dvě děti. "Čtyřletý chlapec byl při nehodě těžce zraněn, a to v oblasti hrudníku a břicha. Třináctiletá dívka utrpěla vážná poranění břicha a zranění horní končetiny. I ona byla předána do péče opavských chirurgů," řekl mluvčí záchranářů s tím, že ještě v noci byla dívka převezena do ostravské fakultní nemocnice.

Pětadvacetiletý řidič druhého vozu utrpěl vážné poranění pánve. Podle policie nehodu zavinila řidička. "Nepřizpůsobila rychlost stavu a povaze vozovky," vysvětlila mluvčí.

c3rb3r0s ( 20. července 2010 12:21 )

Teď už se určitě nezapomenou při jízdě připoutat.

sakra ( 18. července 2010 18:04 )

"Nepřizpůsobila rychlost stavu a povaze vozovky," vysvětlila mluvčí. V tomhle to má policie jednoduché. Platí to skoro ve všech případech.

nyctereutes ( 18. července 2010 15:30 )

Spíš lidská blbost. Jízda se vždy musí přizpůsobit stavu vozovky a počasí... Baba může být ráda, že to skončilo "pouze" zraněními...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání