Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Novorozenec v igelitce: Matku našli podle krvavých stop

Autor: Vlaďka Hradská, rvs - 
18. května 2010
12:56

V křoví na břehu řeky Lužnice v Táboře našel pejskař živého novorozence v igelitové tašce. Mírně podchlazeného chlapce záchranáři převezli do nemocnice. Jeho matku policisté našli během dvou hodin podle krvavých stop, které vedly až ke vchodu do jejího domu.

Když okolo půl sedmé ráno na táborském sídlišti venčil pan Pavel Tuháček svého německého ovčáka Igora, čekalo ho pořádné překvapení. V křoví u cesty našel igelitovou tašku a uvnitř ní malého chlapečka.

"Jsem v šoku. Když se Igor rozeběhl po krvavých stopách ke křoví a začal na něj štěkat, opravdu jsem nečekal něco takového," řekl pro Blesk.cz Pavel Tuháček. "Té tašky bych si sám nevšiml. Zachránce nejsem já, ale můj pes," dodává pan Tuháček.

Po velké části pobřežní cesty se táhly zřetelné krvavé stopy. Na jednom místě byly na břehu dokonce veliká kaluž krve. Právě krvavé stopy zavedly policisty až k matce dítěte - vedly až ke vchodu panelového domu, kde žena bydlí.

Podle informací Blesk.cz se jedná o ženu ve středním věku, která už děti má. Co jí vedlo k tak hrozivému činu, není zatím jasné. Žena je v současnosti hospitalizována v nemocnici a policisté ji ještě nevyslechli. Zřejmě zahájí trestní řízení za vraždu novorozence ve stádiu pokusu.

Chlapeček byl v době nálezu naštěstí v dobrém stavu. Zdravotníci ho na místě ošetřili a převezli do táborské nemocnice. "Chlapec byl zdravý, mírně podchlazený," informoval ředitel záchranné služby Marek Slabý.

O případu vás budeme dále informovat.

anelam ( 19. května 2010 12:17 )

Já si myslím ,po přečtení všech příspěvků,že to mohlo být ale úplně jinak.Vynechám manžela,asi ani není-nepíše se o něm.--Žena otěhotní,na potrat nemá,peněz nedostatek,na své 2 děti nestačí a tak se rozhodne takto!A proč ne?Děti půjdou do ústavu,ona do kriminálu a proč ne?Tam je přece lépe než na svobodě.Veškerá péče-žádné živoření a starosti!A konečně bude mít pokoj od života v depresi Až ji pustí,děti budou dospělé a ona bude v pohodě

znojmacka ( 19. května 2010 10:21 )

lydie, ono se snadno zjistí, jestli chodila na těhot. kontroly a pokud ne, tak asi měla v úmyslu těhotenství tajit a tajit proto, aby se pak dítěte zbavila.. Možná nebyla schopná to dítě přímo zabít, proto ho dala do igelitky, aby se samo udusilo a zároveň schovalo.. I kdyby tu igelitku našla venku, tak s nějakým úmyslem ( a nejspíš s obouma- ukrýt a nechat udusit) to dítě tam dala.. Bez úmyslu by do igelitky asi dítě nestrčila, jen tak, pro nic za nic, proč by taky, že.. Myslím si, že dítě nečekaně porodila venku a nešla rodit schválně bez pomoci někam do křoví- kdyby rodila doma, tak si myslím, že by si vzala aspoň vložku a neprokrvácela se až domů. Porod dokáže překvapit, je bolestivej, ale není natolik šokující, že někomu vymaže paměť na to, aby si nemohl vzpomenout, že porodil živýho tvorečka !! Navíc, když by byla tak šokovaná z porodu a neuvědomila si, že se narodil člověk, kterýho nemůže přece jen tak pohodit a nechat umřít, tak by ho neschovávala a v takovým těžkým pomatení mysli, kdy by nebyla schopná poznat živýho tvora by snad nebyla schopná ani trefit domů.. Já bych dokázala pochopit- ( v uvozovkách pochopit) !! nějakou šestnáctku, která se bojí rodičů.. ale z koho má strach dospělá ženská, ve stř. věku a dokonce už i s dětma.. Nemusela by dítě vychovávat, nemusela by si ho nechávat doma, nemusela by se trmácet do babyboxu, ale NEMUSELA ho nechat válet někde v igelitce. Stačí dát dítě někam do bezpečí, ne do igelitky k řece!! Nedojímá mě, že jsou tihle lidi třeba v zoufalý fin. situaci.. Pokud umí přemejšlet nad prachama na živobytí, musí umět přemejšlet i nad tím, že vražda, zabití je daleko větší průs.er.. a že se to dá řešit opravdu i bez možnosti blízkýho babyboxu.

lydie.korabelnikova ( 19. května 2010 09:08 )

tu igelitku mohla najít kdekoliv , jsou jich v přírodě odhozené tuny......

znojmacka ( 19. května 2010 07:41 )

..no ale to jsi špatně pochopila.. Jestli jsou KDU pro to, aby matka dítě donosila, jistě budou i pro to, aby ho neodhodila, ale odložila na bezpečný místo.. ( babybox, anon,. porod..) tak si to přečti znova.. Mimochodem, ta KDU by se mi k tomu nejvíc hodila, ale byl to jako jeden příklad stran z mnoha jiných, ju?

mrum ( 18. května 2010 22:58 )

Nějaká chytrá. Může mít 2 děti a 20 let. Ty středněvěká!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání