Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Srazil kočárek na přechodu! Kdo tohle zastaví?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: rvs, puk - 
11. května 2010
15:06

Ani na přechodech není bezpečno! V úterý před 9. hodinou srazilo auto na přechodu v pražských Vinohradech ženu která před sebou tlačila kočárek s tříletým chlapcem, a za ruku vedla pětiletou dcerku.

Děsivou nehodu nejhůř odnesl chlapec (3) v kočárku, který zůstal uvězněn pod přední částí vozidla. Chlapec skončil s vážným zraněním hlavy v Thomayerově nemocnici. Byl napojen na plicní ventilaci a nyní leží na jednotce intenzívní péče. Holčička vyvázla s lehčími zraněními, maminka dětí utrpěla šok.

Podle informací Blesk.cz vstoupila žena s dětmi na přechod poté, co si myslela, že jí auto na přechodu dává přednost, řidič Volkswagenu Passat ale dál pokračoval v jízdě. Jak je možné, že si nevšiml si lidí na přechodu? "Alkohol u řidiče vyloučili policisté provedením orientační dechové zkoušky. Okolnostmi případu se policisté dále zabývají," sdělila nám policejní mluvčí Eva Miklíková.

V Česku začínají být přechody pro chodce pořádným postrachem. Například v červnu 2009 srazilo auto při přecházení na přechodu v Mníšku na Liberecku tříletého chlapce. Dítě utrpělo středně těžká poranění hlavy a hrudníku muselo být převezeno na chirurgii. V lednu stejného roku srazil autobus v Hlučíně na Opavsku autobus přímo uprostřed přechodu pro chodce. Důchodkyně utrpěla zranění, kterým na místě podlehla.

JE VE VAŠEM OKOLÍ NĚJAKÝ NEBEZPEČNÝ PŘECHOD? JAK BY MĚLA ČESKÁ POLICIE ZAJISTIT BEZPEČNĚJŠÍ PŘECHODY PRO CHODCE? DISKUTUJTE...

Proti bezohledným řidičům se snaží bojovat i toto drsné video Besipu.

c3rb3r0s ( 18. května 2010 13:42 )

Řešení je jednoduchý. U každýho frekventovanějšího přechodu místo přechodu postavit nadchod, nebo podchod a je to. nikdo nebude muset zastavovat, rozhlížet se, nebo čekat

lea61 ( 12. května 2010 18:54 )

Je to velice smutné, ale bohužel zrovna Vinohradská ulice je opravdu náročná, jak pro řidiče, tak chodce (stejně tak i Nuselská). Šílený provoz mezi tramvajemi, těsně u přechodů stojí vysoká auta, tak když řídíte, nevidíte za ně a může vám tam kdokoli vběhnout. Z pohledu chodce - ten si vůbec nemusí uvědomit, že chce přejít za autem, za kterým vůbec není vidět. Už se mi stalo i mimo přechod, že mi takto vběhlo do dráhy dítě, naštěstí jsem ubrzdila, ale... Řeknete, že máme jezdit opatrně, hlavně před přechody, na to já musím říct, jedu podle předpisů, opatrně, ale pokud bych stavěla z opatrnosti před každým přechodem, stojí provoz v celém městě. Tudíž nemůžeme odsoudit ani nešťastnou maminku ani řidiče - nebyli jsme u toho. Chlapečkovi přeju brzké a úplné uzdravení a už žádné úrazy.

host123 ( 12. května 2010 15:33 )

Taky jsem nad tim premyslela, co znamena "myslet si, ze me ridic pousti". Pro nekoho to znamena, ze na nej ridic blikne dalkovyma - to bych sla. Pro nekoho to znamena, ze ridic udela nejaky posunek rukou, ze mam jit - to bych sla. Pokud si ale myslim, ze dle meho odhadu ridic jede natolik pomalu, takze kdyz mu tam vlezu, tak to bez problemu ubrzdi, a videt me proste MUSI, protoze JA jsem na prechodu a MAM absolutni PREDNOST, tak se mi taky muze stat, ze ridic jede rychleji, nez je muj odhad, nebo me taky muze zaregistrovat pozde a... maler je tu. Jsem na placku, nebo auto v protismeru a dva ridici na placku, nebo auto ve sloupe a ridic na placku. V tomhle pripade to odneslo male dite (timto mu preju brzke a uplne uzdraveni). Nekdy proste stoji za to nemyslet, ale pockat!

khubicek ( 12. května 2010 13:39 )

idiote... bez se lecit.. kdes cetl mongole, ze se pred zebrou musi zastavit??? je videt, ze ses jeden z tech debilu, co si mysli, ze maj na prechodu absolutni prednost... bez nejprve udelat ridicak a pak si muzem povidat...

sakra ( 12. května 2010 11:08 )

Naprostý souhlas a to ještě docela nedávno bylo lidem vtloukáno do hlav, že na přechodu mají ABSOLUTNÍ přednost. Mládež se tak opravdu chová hlavně v okolí škol.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání