Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Strojvedoucí z Paskova: Zranil 56 lidí, dostal podmínku!

Strojvedoucí Zdeněk J. v soudní síni během přelíčení
Strojvedoucí Zdeněk J. v soudní síni během přelíčení  (Autor: Marie Machková)
Autor: Marie Machková - 
8. října 2009
16:01

Podmínka na pět let a šest a půl roku nesmí pracovat jako strojvedoucí. Takový rozsudek padl ve čtvrtek u soudu ve Frýdku-Místku. Zdeněk J. (53) v únoru zavinil srážku vlaků u Paskova.

 

„Strojvedoucí nerespektoval návěst stůj a nedodržel rychlost. Je ale bezúhonný a činu litoval,“ odůvodnil podmíněný trest, kdy obžalovanému hrozilo až deset let vězení, předseda senátu. Přestože Zdeněk J. dostal nejnižší možnou sazbu, zvažuje proti ní odvolání. Lhůtu si ponechal i státní zástupce.

Zdeněk J. vjel 16. února s plně obsazeným vlakem na trať, přestože na výjezdovém návěstidle svítila červená. U Paskova se srazil s další osobní soupravou.


292729:gallery:true:true

Při železniční nehodě u Paskova se v únoru zranilo 56 lidí.


U soudu vypověděl, že si na nehodu nepamatuje. Při srážce bylo zraněno 56 lidí, z toho tři těžce. Škoda se vyšplhala na téměř 12 milionů korun. „Naštěstí protijedoucí vlak stihl zabrzdit a obžalovanému se podařilo snížit rychlost na 42 kilometrů v hodině. Jinak by byly následky horší,“ zdůraznil soudce. Strojvedoucí nechtěl rozsudek komentovat. „Máme za to, že kdyby byl ve stanici výpravčí, k neštěstí by nedošlo,“ řekl za klienta advokát. V Paskově totiž výpravčí není a nahrazují ho návěstidla.

Více o nehodě čtěte ZDE >>

kefudka ( 8. října 2009 15:11 )

že pan strojvedoucí dostal podmínku.Větší pochybení bylo jistě jinde.

arew ( 8. října 2009 10:44 )

Naprosto souhlasím a moc držím panu Zdeňkovi pěsti, aby trest byl podmíněný.

bosomfriend ( 8. října 2009 09:16 )

Jsme jen lidé s chybami. Žádné psychologické testy neodhalí lidkou slabost. Proto existují kontrolní orgány a zařízení a v dopravě je důležitým článkem dispečeink. Bohužel, ty kontrolní orgány a zařízení selhaly.

kefudka ( 8. října 2009 09:13 )

údajně zavinil nehodu.Jak můžou někoho soudit, když píši údajně, to mě připadá, že budou soudit někoho aniž by věděli , zda opravdu nehodu zavil strojvedoucí .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání