Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Strojvedoucí vlaku: Motorák nikdo neřídil!

Autor: Marie Machková - 
18. února 2009
05:44

Strojvedoucí motoráku, který zřejmě zavinil pondělní srážku osobních vlaků u Paskova, před srážkou utekl z kabiny! Policistům to řekl strojvedoucí, který řídil soupravu jedoucí od Vratimova.

Útěkem si viník nehody asi zachránil život. Nyní mu ale hrozí až deset let vězení.


„Strojvůdce řekl, že v kabině motoráku nikoho neviděl,“ řekl včera Blesku frýdeckomístecký policejní mluvčí Ivan Žurovec.

Drážní inspekce už provedla rozbory rychloměrů lokomotiv. „Motorák, který vjel na trať přes návěst Stůj, před srážkou snížil rychlost z 60 na 40 km v hodině.

Zatím nelze říci, jestli by setrváním v kabině a nepřetržitým brzděním stačil strojvedoucí nehodě zabránit. Řidič druhé soupravy rozhodně nepochybil,“ uvedl mluvčí inspekce Zdeněk Neusar.

Strojvůdce z motoráku leží ve Fakultní nemocnici v Ostravě na oddělení obličejové chirurgie. „Má poraněnou čelist,“ sdělila jedna z místních pracovnic. S novináři mluvit odmítl. V ostravské nemocnici zůstává jedna cestující. Dalších sedm lidí je ve špitále ve Frýdku-Místku.

Celkem zdravotníci ošetřili 46 zraněných. „Deset z nich se už informovalo na možnosti odškodnění,“ řekla mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Více o nehodě čtěte zde.

hana ( 18. února 2009 09:19 )

Zblaznili jste se? Snad tady nechcete diskutovat o tom, ze strojvedouci necekal a opustil kabinu? Diky bohu ze to vubec stihnul, mel tam snad zustat a zemrit???

honzulineczek ( 18. února 2009 08:47 )

Proc by mel strojvedouci motoraku na neco cekat v kabine, kdyz otocenim paky brzdice do polohy pro rychlobrzdu vlak brzdi sam, paku neni treba drzet. Tim vice nechapu, jak muze byt strojvedouci z toho brejlovce tak vykulenej, ze v te kabine nikdo nebyl. Mozna to pan pojal jako vyzvu na nerovny duel a chtel mermomoci vyhrat. Ted neni v soku ze srazky, ale z toho, ze si souper zachranil zivot.. Zbabelec jeden, ze? Ale sam by utekl okamzite take..

mouse ( 18. února 2009 08:35 )

aby se zabil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání