Zásah komplikoval špatný stav bývalého hotelu, kdy při vstupu hasičů dovnitř se pod jedním ze zasahujících hasičů propadlo schodiště a hasič po pádu utrpěl zranění, které si vyžádalo převoz záchrannou službou do nemocnice.

S ohledem na bezpečí zasahujících hasičů, kdy se uvnitř objektu začaly propadat hořící stropy, byl zásah veden převážně z venku. Na místě tak zasahovala i výšková technika, celkem dva automobilové žebříky a dvě automobilové plošiny.

Vodu na hašení museli hasiči brát z nedalekých jezírek v parku u kolonády. Celé okolí požáru uzavřela policie, která odkláněla dopravu i pravidelné linky městské hromadné dopravy.

V ranních hodinách dostali hasiči požár pod kontrolu, i nadále ale bylo nutné uvnitř objektu zasahovat s maximální opatrností s ohledem na stále padající ohořelé trosky a propadlé podlahy. V dopoledních hodinách zatím stále nemohli do objektu kvůli bezpečnosti vstoupit vyšetřovatelé požárů, aby začali zjišťovat příčinu a rozsah škody způsobené požárem.

Během noci na místě požáru zasahovalo jedenáct jednotek a pět desítek hasičů. V dopoledních hodinách v neděli byla na místě zhruba polovina zasahujících z noci, stále nebyl proveden kompletní průzkum zasažené budovy, aby bylo možné vyloučit, že uvnitř během požáru někdo byl.

Objekt navíc bude muset prohlédnout statik pro zajištění bezpečnosti v okolí požáru.

Při likvidaci požáru museli hasiči před polednem přerušit hasební práce, uvnitř objektu se zřítily další stropy ve dvou patrech a zároveň jedna z bočních stěn. Z důvodu bezpečnosti zasahujících hasičů tak během dne pokračoval zásah pouze z výškové techniky z venku budovy.

12►

Martin Kasal tiskový mluvčí HZS Karlovarského kraje FOTO: HZS KVK