Noční sobotní incident v jednom z barů v centru krajského města vyšetřují českobudějovičtí kriminalisté. Dva mladíci s úmyslem se obohatit na úkor jiného, fyzicky napadli o něco málo staršího mladíka a po zámince požádání o cigaretu ho několikrát udeřili do obličeje a těla. Nejen, že do něj tloukli pěstmi, ale na zemi do něj ještě kopali. Přitom mu ukradli peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Pak z místa utekli.

Napadený mladík nelenil a okamžitě informoval operační středisko Územního odboru České Budějovice, kde popsal podobu podezřelých. Operační důstojník dal všem hlídkám ve městě popis mužů a příslušníci Oddělení hlídkové služby České Budějovice během pár minut mladíci spatřili v blízkosti Dlouhého mostu.

Posléze je policisté převezli na obvodní oddělení České Budějovice – město, kde si je již převzali v rámci kompetence kriminalisté. V sobotních dopoledních hodinách si oba muži převzali usnesení o zahájení trestního stíhání ve věci zločinu Loupež, přečinů Výtržnictví, Krádež a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Jejich stíhání je prováděno na svobodě.

por. Bc. Milan Bajcura tiskový mluvčí PČR