Mezi kompenzační pomůcky, které si občané mohou nechat označit, patří mechanické vozíky (zejména exteriérové), elektrické vozíky (zejména exteriérové), speciální vozíky a kočárky pro děti, sportovní vozíky, handbike, elektrické skútry a schodolezy.

Zájemci o takovéto označení invalidního vozíku nebo jiné obdobné kompenzační pomůcky se již nyní mohou obracet na některou z těchto organizací: * ROSKA Ostrava, regionální organizace UNIE ROSKA v ČR, ul. Ruská 44, Ostrava-Vítkovice * Ostravská organizace vozíčkářů o.s., ul. Horymírova 3054/121, Ostrava-Zábřeh * Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, ul. 30. dubna 2944/1, Moravská Ostrava a Přívoz

Prostřednictvím těchto organizací bude městská policie následně provádět samotné značení, a to individuálně po předchozí domluvě. Značení bude občanům prováděno bezplatně.

Při samotném značení je třeba doložit občanský průkaz, popř. doklad o nabytí kompenzační pomůcky (není podmínkou). Zájemce o značení musí být starší 15ti let (u osob mladších 15 let jeho zákonný zástupce).

Značení kompenzačních pomůcek bude realizováno od poloviny července až do vyčerpání počtu značících sad, které mají strážníci k dispozici.

Bc. Vladimíra Zychová tisková mluvčí Městská policie Ostrava