Dne 21. 3. 2014 ve večerních hodinách opustili tento objekt dvě osoby cizí národnosti. Dva muži ve věku 22 a 26 let byli policisty kontrolováni, kdy jeden z cizinců před policejní kontrolou odhodil do travnatého porostu tenisovou raketu s obalem.

Při následné kontrole bylo zjištěno, že uvnitř obalu tenisové rakety se nachází větší množství krystalické látky, a to v celkovém množství necelých 2,5 kilogramu drogy zvané pervitin.

Muži byli ihned zadrženi a po vyslechnutí převezeni do policejní cely. Za své jednání je chebští kriminalisté obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby a ten ho akceptoval. Oba cizinci skončili po rozhodnutí soudce ve vazební věznici.

Při domovní prohlídce daného objektu se potvrdilo podezření, že se zde nachází varna drog. Oběma cizincům v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

prap. Kateřina Krejčí nprap. Zuzana Týřová tiskové mluvčí PČR FOTO: PČR