Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Hotel pro veřejnost za 25 milionů: Lidi tam nesmí!

Autor: Lukáš Gibiec - 
27. června 2010
05:16

Mělo to být veřejné sportovní centrum, do kterého nechal exšéf Sněmovny Miloslav Vlček (ČSSD) nasypat ze státního 25 milionů korun. Jak se Blesk.cz ale přesvědčil na místě, realita je úplně jiná

Hotel na Sachrově kopci V Harrachově zeje prázdno tou. Dovnitř jsme se nedostali. A na sportování jsme mohli rovnou zapomenout. Tenisové kurty, bowling, solárium, bazén…

Bylo by to hezké, kdyby si sem člověk mohl přijít jen tak zasportovat. Jenže to nejde. Sportovní centrum je stále mimo provoz. Na místě to vypadá, jako by se ještě stavělo. „Zkolaudovali jsme ho přitom už letos v lednu, takže by se tam mělo dát sportovat,“ divila se úřednice ze stavebního úřadu v Harrachově, která nechtěla být jmenována.

Stavební práce jsou habaďůra na kontrolóry

„Mělo to být dávno otevřené. Prý tam ale ještě něco předělávají,“ postěžoval si jeden z místních obyvatel. Právě stavební úpravy na poslední chvíli mají zmást kontrolu z finančního úřadu. Majitelům po ní hrozí, že budou muset státu miliony vrátit. Proto se ze všech sil snaží, aby to vypadalo, že nevýdělečné sportovní centrum jsou dvě oddělené části. A čerstvě tu přibyly i cedulky, že zde sídlí neziskové občanské sdružení.

Beze studu: 25 milionů ze státního

Vlček, který bez výčitek nechal poslat státní miliony na luxusní hotel, což silně podrazilo ČSSD před volbami, se po odchodu z politiky s novináři nebaví. Nechal bez odpovědi i dotaz Blesku, jestli mu to alespoň ex post není trapné. Jeho nástupkyně ve funkci Miroslava Němcová (ODS) má ale jasno.

„Pokud zařízení neslouží k těm účelům, ke kterým má, tak by mělo o peníze přijít,“ řekla Blesku. Že je tomu tak, snadno poznají i kontroloři. Stačí, když vyrazí jako reportéři Blesku zkusit si v hotelu na Sachrově kopci zasportovat.

honza1965 ( 28. června 2010 21:22 )

krakonoši ty umíš jenom hloupě krafat o tom co jedna baba povídala, ale nedokážeš si o věci zjistit ani jeden neoddiskutovatelnej fakt, i když jsi na to měl skoro celej den. Jseš opravdu jenom ubohej kecal!

honza1965 ( 27. června 2010 22:44 )

ke všemu línej jako veš. Snad sis nemyslel, že se nechám vyprovokovat a ta fakta ti naservíruju pod nos. Jen si to najdi sám. Ukaž mi jak si óhromě chytrej, a že na to máš. Já mám před sebou kompletní oficiální zprávu. Jsem zvědavej jestli dokážeš zjistit třeba jenom jedinou skutečnost ve zprávě uvedenou. Že by ses dokázal dostat k celý zprávě, tak tomu nevěřím ani omylem na to tutově nemáš.

libor123 ( 27. června 2010 22:28 )

Tak pokud je to opravdu, tak jak zde píšete, tak by pan Vlček měl uhradit tuto sumu ze svého a nebo jít sedět za katr aby si už konečně i politici uvědomili co mají dělat a ne rozhazovat peníze.

gevi ( 27. června 2010 21:02 )

Je dojemné, když právě vy píšete o primitivech. Ano máte smutnou, leč tvrdou pravdu: IQ se vám už nezvětší.

honza1965 ( 27. června 2010 20:13 )

zůstaneš už navždy hloupým pisatelem, který svoje názory tvoří na základě pomluv, drbů a zpráv z bulváru, jelikož na to, aby sis zjistil skutečný fakta nemáš buňky. Jinak bys třeba věděl, že Němcová z ODS, co nastoupila na Vlčkovo místo, po něm velmi tvrdě jde a nejen po něm, ale to se ti nehodí do krámu, co? Nebo ta tvoje stupidní otázka:" To tam sedí na úřadech jenom levice?" Máš vůbec páru, jakou funkci Vlček zastával? A kdo si asi tak myslíš, že byl nad ním? Víš kulový

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa