Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Šéf Sněmovny Vlček: Lhář s milionem v pytlíku

Miloslav Vlček se přiznal ke lži a k porušení zákona.
Miloslav Vlček se přiznal ke lži a k porušení zákona.  (Autor: ČTK)
Autor: ot, jos - 
22. dubna 2010
07:56

AKTUALIZOVÁNO: Předsedu Sněmovny Miloslava Vlčka (49) dohánějí staré prohřešky. Ve středu musel přiznat, že lhal, když tvrdil, že se nezná s příjemcem pochybné dotace. Ukázalo se také, že porušil zákon, když údajně vracel půjčku 1,1 milionu korun v papírovém pytlíku.

Státní dotaci 25 milionů, kolem které se točí první kauza, mělo dostat neziskové sportovní centrum v Harrachově, ale podle všeho skončila v luxusním hotelu. Dotaci získal Petr Vrtal a Vlček čelí podezření, že mu pomohl.

To ve středu opakovaně popřel, ale zároveň přiznal, že dřív lhal. Tvrdil totiž, že Vrtala nezná. Novináři ale zjistili, že Vrtal byl jeho poradce. „Za to se omlouvám,“ řekl Vlček. Dotaci prověří finanční úřad, ale není jisté, zda to bude do voleb.

Za pytlík ho "odstřelí"

Neuvěřitelně zní druhá kauza: nejen že si Vlček půjčil před lety více než milion od svého asistenta, ale v roce 2005 mu prý peníze vrátil v papírovém sáčku. Tehdy už ale platil zákon, podle kterého je možné v hotovosti platit nejvýš půl milionu. Vyšší částky musí jít přes účet. Pokuta za to může být až pět milionů.

Domovská ČSSD nejspíš nebude před volbami riskovat pověst a Vlčka "odstřelí jako škodnou". Jeho pád naznačil v České telvizi i předseda strany Jiří Paroubek. "To je nepříjemná věc. Pokud porušil zákon, tak odejde," byl tvrdý šéf strany, která má před volbami zatím nejsilnější preference.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

quasimodo ( 23. dubna 2010 19:14 )

sam jsi a z jinych to delas

quasimodo ( 23. dubna 2010 19:13 )

uz to nehul socko

quasimodo ( 23. dubna 2010 19:13 )

kdy ti konci vychazky chudinko?

quasimodo ( 23. dubna 2010 19:12 )

prosperIta ty strupe

karel128 ( 23. dubna 2010 18:40 )

Tak jak je socko v Bohnicích..?Nesvítí ti sluníčko na hlavičku..?Jest-li jó,tak si raději nasaď čepičku,aby jsi nedostal úpal...jest-li ho již nemáš.A co plínkové kalhotky,- máš již vyměněný..???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa