Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Je pro vás půjčka nutné zlo? Víme, kdy vás může i zachránit

  • Autor: ula - 
    14. 3. 2016
    05:55

    Nejlepší půjčka je žádná půjčka, říká zlaté pravidlo. Ale někdy nás život překvapí a dostaneme se do situace, kdy je půjčka nevyhnutelná. Důležité je zachovat chladnou hlavu a vše si správně spočítat. Máme pro vás čtyři možné situace a rady, jak je s půjčkou zvládnout.

  • 1.Vše si důkladně promyslete

    Důležité je zdůraznit, že než si vezmete půjčku, měli byste si vše promyslet. Položte si otázku, zda je půjčka skutečně nevyhnutelná. Pokud jste si odpověděli ano, tak pak si vše důkladně spočítejte. Budete mít na splátky? Máte finanční rezervy?


    Také se musíte zamyslet, jaký typ půjčky zvolit. Dále pak je nutné, abyste si dohodli výhodný úrok a dobu splácení. Rozhodně neberte hned to, co vám padne do oka. Nechte si poradit. My pro vás máme pár modelových situací, kdo kterých se můžete dostat.

    Vše si důkladně promyslete. Vše si důkladně promyslete. | profimedia.cz

  • 2.Pár stovek do výplaty

    Jste matka samoživitelka, máte dvě děti školou povinné. Máte dobře placené zaměstnání, s penězi vycházíte. Jenže je před začátkem školního roku a děti toho potřebují nakoupit více, než v předchozích letech. Je těsně před výplatou a pár korun na nutné věci chybí. Už předtím jste žádala rodinu a přátele o pomoc a už se vám to nechce opakovat, takže hledáte vhodnou variantu, jak tento občasný problém vyřešit.

     

    Řešení


    Nejlepší službu vám udělá kreditní karta, která umožňuje okamžitý úvěr na velmi krátkou dobu – tak akorát do výplaty. V případě, že stihnete splatit přečerpané peníze v tzv. bezúročném období (trvá 45–55 dní), máte totiž takovou „půjčku“ zcela zdarma.

     

    A to není jedinou výhodou kreditních karet. Nabízí i celou řadu slev a výhod při nákupu ve vybraných obchodech, což samoživitelce může hodit. Ve většině případů dokonce banka vrací zpátky určité procento z každého nákupu.  POZOR! Důležité je, abyste přečerpali takovou částku, kterou dokážete bez problémů včas vrátit. Jinak byste platil vysoké úroky.

    Pár stovek do výplaty Pár stovek do výplaty | Profimedia

  • 3.Chybějící peníze na úsporný kotel

    Rozhodli jste se s rodinou, že přestanete zbytečně přeplácet za vytápětí a kromě změny dodavatele jste se rozhodli pořídit kondenzační plynový kotel. Jenže typ, který vám doporučili, je nad vaše finanční možnosti. S levnější a hlavně méně úspornější variantou se nechcete spokojit. Chybí vám 20 tisíc, abyste si mohli kotel pořídit.

     

    Řešení


    Právě v takových situacích přichází na řadu neúčelový spotřebitelský úvěr. S ním můžete zafinancovat úplně cokoliv – od kotle přes auto až po nový dětský pokoj. Srovnejte půjčky od bank, zjistěte, co nabízí, abyste získali co nejvýhodnější splátky.

    Chybějící peníze na úsporný kotel Chybějící peníze na úsporný kotel | Profimedia

  • 4.Nečekaná oprava automobilu

    Používáte s partnerem či partnerkou automobil, který nutně potřebujete, abyste zajistili provoz domácnosti, bez auta se zkrátka neobejdete. Auto vám vypovědělo službu, na jeho opravu padly veškeré úspory, teď vám schází peníze na nájem, který má splatnost za týden. Zkoušeli jste se domluvit s majitelem bytu, ale je neústupný a chce platbu uhradit včas.

     

    Řešení


    Jedno z vhodných řešení pro manžele může být krátkodobá půjčka, která efektivně vyřeší jejich nečekaný výpadek v příjmech. Nebankovní společnosti nabízí i velmi nízké půjčky, navíc vyřízení žádosti je neobyčejné rychlé. Taková půjčka se většinou splatí do 30 dnů, což můžete bez potíží uhradit z následující výplaty.

     

    Vhodné a rychlé řešení je i kontokorent na bankovním účtu, který slouží k těmto nečekaným situacím. Umožňuje ihned přečerpat účet do mínusu, a uhradit tak všechny běžné výdaje. Peníze byste mohli, na rozdíl od krátkodobé půjčky, splatit až za delší dobu. Výhodou je rovněž i nižší úroková sazba.

    Nečekaná oprava automobilu Nečekaná oprava automobilu | Profimedia

  • 5.Rekonstrukce bytu po babičce

    Nečekaně jste zdědili byt a rozhodli jste se, že se do něj s partnerkou či partnerem nastěhuje. Byt ale nutně potřebuje rekonstrukci. Máte stavební spoření, ale to nepokryje všechny náklady a chce to půjčku.

     

    Řešení


    Mladí lidé často nemají dostatek vlastních úspor na velké změny v domácnosti. Stavební spoření může pokrýt třeba menší rekonstrukci kuchyně nebo padne na vybavení bytu. Snu o krásném bydlení se vzdávat nemusíte. Vhodnou volbou je například spotřebitelský úvěr vhodný přímo na rekonstrukci. Ještě lépe ale poslouží neúčelový spotřebitelský úvěr, který můžete využít třeba i na dokoupení nábytku či domácí spotřebiče.

    Rekonstrukce bytu po babičce Rekonstrukce bytu po babičce | Profimedia

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Martina159 ( 16. března 2016 22:25 )

Krásný večer přeji! Udělejte dobrý skutek a vyplňte studentce dotazník zaměřený na chování spotřebitele na trhu bankovních služeb. Dotazník se vztahuje POUZE na domácnosti s čistým příjmem na osobu nižším než 10 000 Kč. Výsledky budou sloužit jako podklad pro tvorbu doporučení pro tento typ domácností. Děkuji mockrát všem za ochotu a pomoc! http://umbrela.mendelu.cz/vyzkumy/vyzkum?id=1373

Zobrazit celou diskusi