Už od pondělí se na některých místech tvořily kolony a situace se nelepší ani v dalších dnes. Největší problémy mají řidiči během ranní dopravní špičky na křižovatce u Balabenky.

Ani přehledné dopravní značení neodrazuje některé řidiče od hazardních vjezdů do křižovatky, či od vynucování si přednosti v jízdě. Někteří řidiči dokonce riskují jízdu po tramvajových kolejích.

Zatímco na ulici Zenklova řídí dopravu policie, křižovatka u Balabenky se musela obejít bez její přítomnosti a veškeré řízení dopravy tak obstarává značení a semafory. Ty ale ne vždy stačí a někteří řidiči tak riskují vjížděním do křižovatky.

Nejhorší je to tady ráno, tak před osmou hodinou, kdy jedou lidi do práce. Kolem jedenácté se to tu uklidní a zhorší se to zase až odpoledne, kdy zase jedou lidi z práce,“ řekl Blesku důchodce pan Jan (40), zaměstnanec přepravní firmy, který přes Balabenku jezdí ráno dost často.

Jeho slova potvrzuje i nehoda, která se stala v úterý odpoledne, kdy řidič boural s tramvají. 

Už v pondělí ráno měli řidiči problémy v pražských Kobylisích, kde upravovala tramvajová trať. Další zdržení pak řidiči zažili na křižovatce ulic Zenklova a Primátorská, kde se tvořily fronty a dopravu tady usměrňovala policie.  

Fotogalerie
5 fotografií