Chráněná roubenka stojí vedle Nuselských schodů. Majitel, kterému patří, plánuje postavit bytový dům i garáže hned v zahradě za ní.

Roubenku by obestavěli kolem dokola. V oblasti by se navíc navýšil počet aut,“ kritizuje plán zastupitelka Strany zelených Monika Horáková. Ta spolu s kolegy uspořádala happening, kdy na plot roubenky zavěsili transparenty. Teď začali sbírat i podpisy pod petici.

Bez souhlasu městské části se ale investor nehne z místa. Ovšem vypadá to, že s povolením problém mít nebude. „Zelení proti tomu bojují, aniž by znali veškeré souvislosti. Jde o záchranu roubenky. Aby se zachránila, tak stavebník tam chce postavit domy, které mu na to vydělají,“ řekl Blesk.cz místostarosta Václav Vondrášek (ODS).

Podle něj městská část měla na investora už několik požadavků a ten je zatím vždy splnil. Bylo mezi nimi i rozšíření ulice. Stanovisko Prahy 2 ke stavbě, které má vydat rada na příštím zasedání, tak bude zřejmě kladné s podmínkou, že dojde i k opravě roubenky.

Oni nabízejí, že v ní vybudují buď nějaké zdravotní středisko, sociální služby, něco jako dům s pečovatelskou službou,“ dodal místostarosta Vondrášek.

Když stavbu Praha 2 schválí, začne investorovi maraton jednání – mimo jiné u památkářů či na magistrátu.

Proč stojí na Václavském náměstí krmelec? Kde se teď v Praze šlape? A věděli jste, že v luxusní Pařížské ulici mají outlet? Podívejte se na zpravodajskou show Matěje Smlsala Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Kam zmizely holky z Perlovky? Víme, kde se v Praze šlape! A outlet v luxusní Pařížské. Matěj Smlsal, Matěj Šrám. Náhledové foto: Karel Šanda / Empresa Media / Profimedia