Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Miliardář Dědek jde do voleb jako lídr Starostů na Ústecku, Farský bude v Praze

Autor: pet, ČTK - 
14. srpna 2017
16:55

Celostátním lídrem hnutí Starostové a nezávislí (STAN) pro říjnové volby do Sněmovny bude poslanec Jan Farský. V pondělí ho v této funkci schválil celostátní výbor STAN, který zároveň potvrdil, že Farský povede pražskou kandidátku hnutí. Předseda hnutí Petr Gazdík bude stát v čele kandidátky ve Zlínském kraji. V Ústeckém kraji povede STAN do voleb miliardář a zakladatel společnosti Jablotron Dalibor Dědek.

Gazdík na tiskové konferenci oznámil, že celostátní výbor STAN schválil 14 krajských lídrů i konečnou podobu všech kandidátních listin. Hnutí je podle něj oficiálně podá „v nejbližší době“. Lhůta pro podání kandidátek jednotlivých stran končí v úterý.

Mezi krajskými lídry STAN je devět mužů a pět žen. Farský prohlásil, že jsou to lidé, kteří obstáli ve svých rolích jako starostové nebo jako podnikatelé. „Za všemi stojím jako za osobnostmi, které stojí za to do celostátní politiky dostat,“ řekl.

VIDEO: Dalibor Dědek mluví o spolupracovnících STAN

Starostové původně chtěli kandidovat do Sněmovny v koalici s KDU-ČSL. Lidovci ale v červenci od plánu ustoupili a navrhli místo toho STAN, aby své zástupce nominoval na kandidátky KDU-ČSL při zachování původní dohody, že lidovci budou mít osm krajských lídrů a Starostové šest.

Taková forma spolupráce by znamenala volební práh pro vstup do Sněmovny pět procent, zatímco volební koalice by musela překonat dvojnásobnou hranici. Zástupci STAN ale návrh KDU-ČSL odmítli a rozhodli se pro samostatnou kandidaturu.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

VIDEO: Jan Farský v exkluzivním rozhovoru pro TV Blesk

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
hejhej ( 14. srpna 2017 18:49 )

Stan pidistrana vedená ukňouraným Gazdíkem je naprosto nevolitelná i kdyby tam byli lídři bohatí i titulovaní.

bullshit ( 14. srpna 2017 17:52 )

Sakra, další poctivý miliardář jde do politiky, co má už tolik peněz, že nepotřebuje krást. ANO, to už jsem někde slyšel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa