V té době podle něj navíc republikou hýbala koaliční smlouva mezi ODS Václava Klause a ČSSD Miloše Zemana. „My jsme objížděli kraj a cítil jsem, že velká část lidí nechce, aby se moc dlouhodobě koncentrovala v nějakých rukou a v této době krajská témata nehrála tak velkou roli a myslím si, že to byl jeden z faktorů, který nám pomohl vyhrát tak výrazně ty první volby,“ uvedl ve speciální debatě ke krajským volbám v Pardubickém kraji na Blesk.cz Línek s tím, že obhajoba je pak mnohem náročnější. 

I on jako největší problém kraje zmínil zdravotnictví. Podle něj je sloučení nemocnic pod jednu akciovou společnost dobrý základem a teď je podle něj potřeba, aby kromě jejich sladění i promyšleně řídila investiční výstavba z jednoho místa. „Zároveň si myslím, že tady už byla řeč o té stabilizaci personálu a pokud jste v perspektivním zařízení, čímž nemocnice Pardubického kraje je, tak je to jeden z faktorů, který může hrát velkou roli,“ upřesnil Línek s tím, že klade i velký důraz na program Přátelská nemocnice. 

Na záznam celé debaty z Pardubického kraje se můžete podívat zde:
Video
Video se připravuje ...

Záznam debaty lídrů Pardubicka: Kdo zavinil dopravní kolaps v kraji? Blesk TV

Nedávno musel čelit ataku kvůli tomu, že jeho manželka létala společně s ním na služební cesty za peníze daňových poplatníků. „Myslím si, že se dá vyhledat kdo, kdy, kde jakou letenku platil a my to nepotřebujeme, manželka už vůbec ne, protože si myslím, že vydělává více než já, což musím také zvládnout ve své ješitnosti, ale já si myslím, že je to nesmysl,“ upřesnil Línek.

Koalice pro Pardubický kraj na letácích oznamujete: „Prosazujeme kraj přívětivý pro život s moderní infrastrukturou a progresivní ekonomikou“ a na billboardech „Plníme, co slíbíme“. Podle Línka byl v kraji za posledních pět let jeden z nejrychlejších nárůstů mezd. 

„Ten trend je podle mě nastaven dobře a je potřeba, aby neuhnul z toho směru, aby svým způsobem přirozenou progresivní ekonomikou a tím, že se tady firmám bude dařit, tak vlastně v podnikatelském sektory peníze a mzdy šli nahoru, teď je průměrná mzda kolem 23 tisíc,“ upřesnil. I přesto si ale 41 % domácností nemůže dovolit neočekávaný výdaj ve výši 9 700 korun.  

Ve třiceti vteřinách pak zhodnotil, že tým Koalice pro Pardubický kraj je už ověřen opakovaně komunálními i krajskými volbami a dokáže zdárně řešit nejen zdravotnictví a sociální péči, ale i další oblasti.  

Co vzkázali lídři kandidátek svým voličům? Podívejte se:
Fotogalerie
15 fotografií