Dva litry ginu, 15 plechovek piva, 30 pilulek antidepresiv a k tomu si ještě píchal kokain do žil. Tohle všechno do sebe »Gazza« narval pouhý den před nástupem do protialkoholové léčebny ve Phoenixu minulý týden. Tvrdí to jeho přítel a bývalý spolubydlící Shane Abbott (36).

Dcera ho drží za ruku

Přitom by takováhle alkoholo- drogová kombinace zabila i slona. Jenže Gascoignovi paradoxně ublížila až léčebná terapie, kterou jeho tělo špatně snášelo. V neděli skončil na jednotce intenzivní péče v nemocnici, kde se o něj stará jeho nevlastní dcera Bianca, jež mu denně stojí u postele a drží ho za ruku.

Nemá na léčbu

Navíc »Gazza« nemá na léčení peníze, protože miliony, které během kariéry někdejší anglický reprezentant vydělal, prohýřil. Tak ho musejí podržet současní angličtí reprezentanti. Steven Ger- -rard inicioval Gascoignovi finanční pomoc, od nadace anglických fotbalistů dostal přes milion korun. „Steven šel na fotbalovou asociaci a řekl, že hráči chtějí přispět,“ potvrdil kouč Albionu Roy Hodgson.

Jenže cena Gazzovy léčby se už vyšplahala na 3 miliony korun, a to si ještě nějaký čas na lůžku poleží. Za každý týden mu účet naroste o čtvrtmilionu.

Fotogalerie
4 fotografie