Bývala sólistkou divadla Semafor, vydala mnoho desek a také pracovala v Československém rozhlase. Po pracovní stránce byla úspěšná, v soukromí už takové úspěchy nesklízela. 

„Poprvé jsem se vdávala v osmnácti, podruhé ve dvaceti a potřetí ve třiadvaceti letech. První dva manželé byli jiní, než jsem si představovala. Byla jsem hrozně naivní a vůbec jsem nechápala to, že by někdo mohl být nevěrný, nebo mnou manipulovat někam, kde se mi opravdu nelíbí. A proto jsem tehdy z těch vztahů utekla,“ svěřila se před rokem Adamová Klapková v pořadu 13. komnata.

Se třetím manželem Petrem Klapkou vsadila na nový život. Přerušila kariéru a odstěhovali se do Ameriky, kde si otevřeli úspěšnou hudební školu, co 30 let vedli. Jenže soukromí se jí opět hroutilo. Sotva se přestěhovali, přihlásil se její syn do armády. 

Chtěli svého syna uchránit před nebezpečím v Česku, on se ale hned po jejich emigraci rozhodl jít do armády. Na večírku se pak seznámil s dívkou a domů se už nikdy nevrátil. Po třech týdnech jen oznámil, že se chce ženit a pod vlivem nové manželky se od rodiny úplně odstřihl.   

A zřejmě to nastartovalo i to, že Adamová s mužem začali řešit své problémy alkoholem. „Byli jsme oba agresivní, až to začínalo být nebezpečné. Vypila jsem denně třeba dva litry vína. Když jsme byli s Petrem v tom nejhorším stavu, nebyla flaška, které bychom se nepodívali na dno, když jsme ji otevřeli. Byly třeba momenty, kdy mi bylo strašně smutno, a zavřela jsem se do pokoje, ale Petr vykopl dveře,“ zavzpomínala na nejhorší chvíle zpěvačka.

Ve světlé chvilce se rozhodli pro adopci dcery. Počít vlastní dítě se jim nedařilo. „Neodradila nás ani skutečnost, že biologická matka holčičky byla narkomanka.“  Dceru vychovali a milovali jako vlastní, ale geny se později projevily. Stejně jako její matka, i ona nakonec propadla drogám, odešla od své adoptivní rodiny a přerušila s nimi veškeré styky.

Nakonec Zdeně s Petrem nevyšlo ani jejich manželství. „Manžel si našel v Praze barmanku, za kterou jezdil, což jsem se dozvěděla až časem přes naše společné známé. Na radu psychologa jsme šli s Petrem od sebe a já jsem se totálně složila.“

Vrátila se do Prahy, kde se znovu pokusila o pěveckou kariéru, ale nebylo to jednoduché. Poté napsala autobiografickou knihu, která pro ni byla jakousi terapií. Dnes píše další knihy, zpívá, skládá a vyučuje hudbu.   

Fotogalerie
5 fotografií