Sázkové kanceláře a ostatně ani fanoušci mu příliš šancí nedávali. Uhraje pár gamů a bude rád, říkali mnozí. Jenže Lukáš Rosol si věřil. I světová dvojka Rafael Nadal je jen člověk, tvrdil před zápasem. Když pak esem zakončil vítězný duel s hvězdným Rafou, mohl dát naplno průchod euforii. Bylo to již 22. eso v zápase a španělského favorita poslalo do kolen.

Rosola nic nerozhodí: Ani když do něho vrazí Nadal

Nadal takové problémy s neznámým českým tenistou nečekal. Bylo na něm proto vidět, že není v psychické pohodě. Hrozila prohra se stým hráčem žebříčku, která nakonec opravdu přišla. Nadal se jí pokoušel odvrátit všelijak. Třeba i tím, že nesportovně vrazil při výměně stran do Rosola. 

"Pouštěl mě, ale pak zrychlil. Uhýbal jsem, ale trefil mě. Překvapilo mě, že to udělal ve Wimbledonu," vrací se k incidentu Rosol. "Čekal jsem, že něco přijde, že se mě pokusí rozhodit, ale tohle ne. To bylo trošku dětinské, ale stalo se. Pak se mi na lavičce třikrát omlouval a já řekl, že dobrý," směje se nyní Nadalův přemožitel.

Rosola jen tak něco nerozhodí. Je to bojovník. Vypovídá o tom nejen to, že má na těle dvě tetování. Vzpamatoval se i z rozvodu, po kterém přišel největší úspěch jeho dosavadní tenisové kariéry.

Tajemství rozvodu s atletickou kráskou

Byla to láska jako trám. Reprezentační atletka Denisa Ščerbová a tenista Lukáš Rosol, do toho praštili hodně rychle. Své ano si řekli na zámečku v Havířově teprve po roční známosti. Jenže láska jim vydržela necelé tři roky. Hory totiž nepřenáší.

Krach manželství zapříčinilo neustálé odloučení - zatímco Lukáš jezdil po turnajích, Denisa trávila spoustu času na atletických mítincích. "Neměli jsme na sebe čas. Vdávala jsem se v jednadvaceti, věřila jsem tomu. Ničeho ale nelituju. Všechno zlé je pro něco dobré,“ potvrdila Rosolová příčinu krachu. O dítěti díky slibně nastartovaným kariérám neuvažovali, o to byl rozchod snazší.

"Rozvod? Nic tragického, jsme spolu zadobře. Snad nám to prospěje a budeme mít čistou hlavu na svůj sport," okomentoval Lukáš před časem rozvod. A manželku vyměnil za tenisovou raketu. "Jsem zase free," napsala Denisa na svůj profil na Facebooku. A jelo se dál.

Rosol se soustředí hlavně na tenis

Rosol se po bolestivém rozpadu manželství soustředí plně na tenis. "Trénujeme hodně, posouváme můj tenis o úroveň dál a myslím, že se nám to daří," říká ke spolupráci s trenérem Ctislavem Dosedělem. "Dám si panáka, ale stejně čtyři hodiny nezaberu. Nadal se neporáží každý den," říkal po duelu s Nadalem. 

Jednu mimo sportovní zálibu však Rosol přece jen má - tetování. Zatím má dvě. Hada na ruce a podivnou malbu na lýtku. Jedná se o výjev z maorského tance Haka, který zpopularizovali All Blacks, ragbisté Nového Zélandu. Tančí jej před každým zápasem, aby zastrašili soupeře. Jako praví bojovníci. „I já jsem takový válečník,“ říká o sobě Rosol. Ve 3. kole Wimbledonu ho nyní čeká Němec Philipp Kohlschreiber.

Fotogalerie
16 fotografií