Byl to jeden z nejdojemnějších momentů fotbalového EURA. Mario Balotelli se rozeběhl za svou adoptivní matkou Sylvií a před celým stadionem ji objal. "Mami, ty góly jsou proto tebe, děkuji," pronesl a později dodal, že matka už není nejmladší a když tedy jela takovou dálku až na Ukrajinu, tak ji chtěl udělat radost.

Jak se černý sniper původem z Ghany objevil v azurovém dresu? To je dlouhý příběh. Mario Barwuah Balotelli se narodil v roce 1990 v italském Palermu ghanským přistěhovalcům.

První dva roky života prožil v nemocnici, měl špatnou průchodnost střev a lékaři mu museli udělat několik operací. V roce 1993 se jeho matka Rose a otec Thomas dostali do neřešitelné finanční tísně a Maria nabídli k adopci. Ujali se ho Silvie a Francesco Balotelliovi.

Nová rodina ho přivedla k fotbalu, začínal v týmu Lumezzane. Od roku 2006 hrál za Inter Milán, v současnosti je hráčem Manchesteru City, kam přestoupil za 24 milionů liber.

Zajímavé je, že když se proslavil jako fotbalista, ozvali se jeho biologičtí rodiče a požádali soud, aby zrušil adopci. Mario se jim vysmál a vzkázal jim, že jdou pouze po jeho penězích. Dojemné sblížení odmítl, co ale určitě neodmítne, je titul pro krále střelců EURA a zlaté medaile. Už chybí jen poslední krok... 

Fotogalerie
8 fotografií