V roce 1996 porazili ve finále EURA Českou republiku a od té doby čekají na zlato. Už je to dlouhých 16 let. Triumf měl přijít letos, ale družina trenéra Joachima Löwa skončila v semifinále na Italech. Sny dvěma góly sestřelil sebevědomý Mario Balotelli.

Celé Německo nyní hledá, kde se stala chyba. "Cítíme zoufalství," řekl bezprostředně po utkání předseda národní fotbalové asociace Wolfgang Niersbach.

Objevují se hlasy, že Němci byli příliš sebevědomí a italský tým podcenili. Nepřímo to přiznal i Joachim Löw, který uvedl, že první gól padl po centru, který dopustila totální nekoncentrovanost jeho týmu. Druhá branka pak padla po pasu do prostoru, kde obránci být měli, ale nebyli.  

Itálie na velkém turnaji uspěla proti Němcům poosmé v řadě. Němci už pochopili, že mají azurový komplex. "Někde tam vzadu v hlavě jsme měli, že jsem je na turnaji nikdy neporazili," přiznal se slzami v očích útočník Miroslav Klose.

Jiným do řeči vůbec nebylo, například Mario Gomez dlouhé minuty seděl opuštěný na lavičce a pořád věřil, že jde jen o noční můru, ze které se probudí.

Fotogalerie
10 fotografií