„Zklamání ještě hodně bolí,“ povídal Tomáš Sivok. „Rozhodující gól padl v 79. minutě. Jistě, Portugalci si výhru zasloužili, ale možná šlo dokázat víc…“ trápí ho. „Na druhou stranu jsme se ohromně zvedli po prohraném zápasu s Ruskem. A pak se na naši stranu postupně přidali i ti fanoušci, kteří předtím přízeň zrovna neprojevovali,“ cení si kouč Michal Bílek.

Bílka zasáhl konec Baroše Obrovskou ranou je pro něj konec útočníka Milana Baroše – už nechce reprezentovat. „Mě to hrozně mrzí, ještě nám mohl hodně pomoct. Jeho role v týmu se docení až později. Všichni poznáme, jak moc nám bude chybět. Nejen jako hráč, ale i jako člověk. Mnohdy je vnímaný jako frajer, který si dovoluje víc nežli ostatní, ale tak to není,“ tvrdí Bílek.

Český tým má však na čem stavět. „Co se mi za pár dnů vybaví pod heslem EURO 2012? Parta! Takovou jsem zažil snad jen ve Spartě pod trenérem Strakou. Utvořili jsme báječný tým, který ještě může hodně dokázat,“ řekl Sivok.

Tahle parta zarostlých fousáčů, z nichž někteří takřka "houmlesácké" ozdoby shodili hned v šatně po zápasu, má před sebou dost možná úspěšnou budoucnost.

Selátko a české pivo

Včera ale řešili jen přítomnost. Z letadla na hotel, z hotelu do Restaurant – Café Svatého Václava na Václavské náměstí. Sešel se tu celý tým, hráči si po čase dali pořádné jídlo – majitel podniku pro ně přichystal pečené selátko – a pilo se české pivo. Snad si hráči oslavu užili aspoň tak jako fanoušci jejich dvě vítězství ve Wroclawi…

Fotogalerie
14 fotografií