V jednom z posledních dílů Comebacku je zmíněn „nový muzikál Michala Davida“ s názvem Emil Hácha s podtitulem Okupace nikdy nebyla tak zábavná. V tomto „muzikálu“ mají mimo jiné zazní hity jako „To se popraví“ nebo „My máme prima Lidice“. V titulní písni o Háchovi se pak mimo jiné zpívá: „Mnichovská dohoda, jó, to je pohoda. Rád pravicí máchám, jsem Emil Hácha.“

A právě tyto vtipy se nelíbí některým lidem. Prý znevažují postavu Emila Háchy. „Nic proti tomu seriálu nemám, občas mi přijde i celkem roztomile vtipný, ale vtipy na účet Emila Háchy, které z této smutné osobnosti dějin, dělají v podstatě nadšeného nacistu a zrádce národa, jsou opravdu nepochopitelné a sprosté,“ rozčiluje se na internetu divák Jaroslav Hovorka.

Vtipy na účet Háchy pobouřily i další z občanů. Někteří z nich dokonce chtějí na tvůrce pořadu podat žalobu! „Humor by měl mít své hranice a tady byly překročeny. Za to by měl být někdo právně zodpovědný,“ řekl Blesk.cz jeden z nespokojenců.

Jak se k celé kauze staví šéf týmu scénáristů Comebacku, který vymyslel i fiktivní ale přesto už kontroverzní muzikál Emil Hácha Jiří Vaněk?

Zeptejte se ho!

Ve čtvrtek od 14.00 hodin bude odpovídat čtenářům Blesk.cz.

Otázky můžete pokládat už nyní zde.