Jejich výsledky jsme obohatili o jeden z důležitých ukazatelů – cenu. Absolutním vítězem se stala pneumatika Continental Premium Contact 2, která s přehledem vyhrála jak v rozměrech pro passty a oktávie, tak pro malé fiesty. Na druhém místě se v obou kategoriích umístila pneumatika Uniroyal RainExpert. Je levnější a pomaleji se opotřebí, ale na suché vozovce se s vítězem nemůže rovnat.

V rozměrech pro golfy a fokusy se osvědčila guma Vredestein Sportrac 3V, která je výborná po všech stránkách kromě hlučnosti, mírně zvýšené spotřeby a ceny. Na druhém místě pak díky zvýšenému opotřebení skončila Bridgestone Ecopia EP 150.

Jak se dá ušetřit na přezutí?

Autoservisy si za svoje služby řeknou okolo 500 za kompletní přendání kol na discích. Zhruba 1000 korun pak za přezutí a vyvážení, když je na discích nemáte. Na serveru Sleviště.cz si ale můžete kompletní přezutí i s vyvážením sjednat od 299 korun. Najdete zde i další slevy, třeba výměnu oleje včetně filtru za 49 korun, ruční mytí celého vozu za 499 korun nebo servisní prohlídku za 200 korun.

Co říkají čísla na pneumatice?

165/65 R14 79 T – Šířka pneumatiky v mm/výška pneumatiky v mm, R znamená radiální konstrukce, další číslo je průměr ráfku v palcích, nosnostní index, poslední písmeno rychlostní index.

DOT – Poslední čtyřčíslí udává stáří pneumatiky. První dvě čísla udávají týden výroby a druhá dvě čísla rok výroby. Nekupujte ale pneumatiky starší než dva roky. Pětileté už mohou být zpuchřelé.

859450:gallery:true:true

859449:gallery:true:true