Kolo si nevyrobil sám. Získal ho od kamaráda. „Kamarád tehdy potřeboval do obchodu... Chtěl se tam svézt na kole, ale žádné funkční doma neměl, jen kolo bez řídítek. A tak společně s bratrem na kolo přivařili volant,“ vyprávěl neuvěřitelnou historku Vláďa.

Po pár letech, kdy kolo kamarádovi stálo v kůlně, se rozhodl Vláďa, že jej musí mít. A tak od přítele kolo získal. Následně ho „vytunil“ ke své dokonalosti. Navíc totiž přidal muziku. Nyní tak brázdí ulice metropole za poslechu své oblíbené hudby.

Pod sedačkou, která je z pionýru, se ukrývá velký reproduktor, ze kterého se linou písně nastavené v playlistu z mobilního telefonu. Brašničku má ukrytou těsně pod volantem, aby mohl během jízdy přepínat na své oblíbené písně.

Video
Video se připravuje ...

Vláďa Galas na kole Eva Fornálová

Ještě jsem ke kolu přidělal svítícího hada,“ ukazoval své kolo jako vytuningované auto. A jaká je jízda na tak nezvyklém stroji? Vláďa uznává, že je jízda daleko složitější na koordinaci než s klasickými řídítky. O volant se navíc ani nemůžete pořádně zapřít. „Nejtěžší je na tom vyšlapat kopce,“ prozradil.

Vláďa se tak navíc snaží jízdou po metropoli upozornit lidi, že je jízda na kole šetrnější k životnímu prostředí než jízda automobilem. „Třeba se lidi u tohoto mezistupně zamyslí nad přechodem ke kolu,“ smál se.

Atrakce v Praze

Turisté i Pražané si výstředního cyklistu fotí. Policie ho zastavila párkrát, ale ne proto, aby jej vyvedla z vozovky. „Jednou jsem dostal stopku... A to jen proto, že se se mnou chtěl strážník vyfotit,“ vzpomínal na kuriózní případ, který jej mile překvapil.

A pokud váháte nad tím, jak moc je nebezpečné potkat jej na ulici, není třeba. Vláďa Galas je zkušený cyklista, který se dokonce živí jako kurýr na kole, ovšem na tom silničním. Vyježděný je tak hodně. Navíc myslí na vše důležité, co by na kole nemělo chybět, a tak ani nemůže být pokutován.

Prohlédněte si Vláďův stroj smrti:
Fotogalerie
25 fotografií