Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejdrsnější bitka, sexy ženy a 110 tisíc lidí: Tohle jsou nejlepší okamžiky motorkářských oslav!

/
  • 10 NEJ velkolepých oslav 115. výročí značky Harley-Davidson v Praze.
    9. července 2018 ● 06:10

    Poslední z účastníků čtyřdenní akce v naší metropoli se ještě v pondělí vraceli domů či na další motorkářské jízdy. Už od neděle ale na Výstavišti ustávalo burácení motorů, den patřil rodinám a těm nejmenším. Na 115. výročí legendární značky Harley-Davidson do pražských Holešovic přijelo předvést své stroje desítky tisíc motorkářů, ujít si je nenechalo přesně 110 354 návštěvníků. „Úžasné bylo vidět na jednom místě příznivce Harley-Davidson ze 77 zemí světa, kteří se společně baví a stírají tak mezi sebou rozdíly i předsudky,“ popsal své pocity Trevor Barton, manažer péče o zákazníky Harley-Davidson.  Takhle vypadaly nejzajímavější okamžiky...

  • 1.

    NEJvíce motocyklů

    Výstaviště v Holešovicích se o prodlouženém víkendu 7. a 8. července stalo určitě místem s největším počtem motocyklů různých barev, provedení i originálních posádek. Podle organizátorů bylo na místě 67 500 motorek. Takhle vypadal samotný prostor před Průmyslovým palácem. Na „mašiny“ jste v areálu holešovického výstaviště narazili úplně všude. 

    Mračna motorek zaparkovaných před Průmyslovým palácem.
    Autor: Tonda Tran, Martin Přibyl

  • 2.

    NEJvětší jízda

    Sobotní spanilé jízdy po obou vltavských březích a centrem Prahy se zúčastnilo 4000 motocyklů Harley-Davidson a tisíce přihlížejících. Řidiči vyjížděli ve třech vlnách a na Václavském náměstí zastavili, sešikovali se a nechali se fotit zvědavci. Ochutnávka se odehrála již v pátek večer. Trasu si tehdy nacvičilo „pouze“ 200 motorkářů.

    Až 4 tisíce motorkářů se během spanilé jízdy pokochalo krásou Prahy.
    Autor: Tonda Tran, Martin Přibyl

  • 3.

    NEJdrsnější souboj

    O ten se v rámci doprovodného programu a pátečního galavečera Mistrovství Evropy v thajském boxu Muaythai postarali dva šampioni. Proti českému soupeři Michaelovi Krčmářovi (27) nastoupil zápasník Buakaw Banchamek (36) z Thajska, který v ringu bojuje od 8 let a má za sebou 203 vítězství ze 236 zápasů. Ve třetím kole byl zápas ukončen a z vítězství se těšil thajský bojovník.

    V aréně si to rozdali zápasníci Michael Krčmář a zkušený Buakawa Banchamek z Thajska.
    Autor: Tonda Tran, Martin Přibyl

  • 4.

    NEJpotetovanější divoch

    Překvapivě se jím nestal nikdo z motorkářů, ale přímo jeden ze strojů vystavených v Průmyslovém paláci. Přicestoval z Polska, kde si s ním trojice nejlepších tatérů dala hodně práce. Harley-Davidson The Recidivist je totiž celý pokrytý tetovanou hovězí kůží, střiženou na míru všem komponentům, včetně pneumatik, nádrže a sedla. Jeho stavba prý trvala 3 tisíce hodin a samotné tetování dalších 2,5 tisíce hodin. 

    Potetovaná motorka z Polska.
    Autor: Tonda Tran, Martin Přibyl

  • 5.

    NEJexotičtější mňamka

    Prolity byly litry piva i limonád, jedly se burgery, grilované maso, ale i nečekané exotické speciality. Kromě krokodýlího masa a žabích stehýnek tak bylo možné okusit i  štíra, kterého vám na místě rovnou připravili. Pro odvážné se servíroval mix cvrčků na másle nebo pikantní smažené červy. Chutnaly výborně!

    Mix cvrčků na másle a smažených červů.
    Autor: Tonda Tran, Martin Přibyl

  • 6.

    NEJzapálenější Čech

    Tím se bezesporu stal Pavel Šnajdr (45) s partnerkou Najah Obeid (45). Dva dobrodruzi, kteří mají na Harley-Davidson Ultra Classic Electra Glide najeto 160 tisíc kilometrů kvůli sázce o pivo. To získají od dvojice stejně potrefených Australanů, pokud projedou celý svět.

    Kvůli sázce o pivo chtějí Pavel Šnajdr s partnerkou projet celý svět na motorce.
    Autor: Tonda Tran, Martin Přibyl

  • 7.

    NEJdojemnější okamžik

    Prožil ho výherce speciálního modrého H-D Softail Heritage v ceně kolem půl milionu korun Daniel Smejkal z Prahy. „Já ani nemám papíry, ale kvůli ní si je možná udělám,“ řekl jen, dojatý k slzám. Okamžiky štěstí prožila také Francouzka Sabine Dejonghe. V unikátní dražbě helem pomalovaných a upravených osobnostmi získala za 28 tisíc korun nejžádanější helmu dotvořenou pravnučkou zakladatele značky Karen Davidson. „Z dražby vzešlo přes 202 tisíc korun, putují do domova žen se zdravotním postižením Pramen,“ prozradil důvod aukce mluvčí akce Jakub Koutek.

    Sympatický Daniel Smejkal nemohl uvěřit, že vyhrál modrý stroj Harley-Davidson.
    Autor: Tonda Tran, Martin Přibyl

    Usměvavá Francouzka Sabine Dejonghe v dražbě vybojovala unikátní helmu s Karen Davidson.
    Autor: Tonda Tran, Martin Přibyl

  • 8.

    NEJkrásnější harleyářky

    Na místě, kde burácejí motory, samozřejmě nebyla nouze o krasavice všeho věku a národností. Některé přijely samy, se svými partnery nebo jako fanynky nádherných strojů. Při požádání našich fotografů zkušeně zapózovaly. Leckteré z nich by slušelo módní molo, raději však dávají přednost nespoutanosti a dálkám s větrem ve vlasech.

    Děvčata se nestyděla a předváděla profesionální pózování.
    Autor: Tonda Tran, Martin Přibyl

  • 9.

    NEJvzdálenější účastníci

    Jaký byl o účast na oslavách zájem, dokazují i ti, kdo přijeli z téměř nepředstavitelné dálky. Motorkář z Číny ujel na jeden zátah 14 tisíc kilometrů. Úplně nejvzdálenější byl harleyář, který se na oslavy registroval z Fidži. Obdiv ale zaslouží i Češi Vojen Smíšek a Damián Viktor, kteří se vydali na oslavy z 254 kilometrů vzdáleného Lipna na elektroskútrech. Trasu zvládli za dva dny a na holešovické Výstaviště dorazili ve čtvrtek odpoledne. Skútry dobíjeli každých 60 km.

    Dlouhých 14 tisíc kilometrů má za sebou řidič z Číny.
    Autor: Tonda Tran, Martin Přibyl

  • 10.

    NEJmenší motorkáři

    Těm patřilo Výstaviště v Holešovicích v neděli. Holčičky i kluci si mohli zajezdit s hračkami i usednout na skutečné velké stroje. Vousatí tatínci jim vysvětlovali taje strojů a hlídali, aby se nepopálily o výfuky mašin. Kdoví, jestli právě o tomto víkendu nezahořel někdo z prcků pro kovové draky nesoucí značku Harley-Davidson už neuvěřitelných 115 let?!

    Tatínci si užívali neděli s dětmi a americkými motorkami.
    Autor: Tonda Tran, Martin Přibyl

    Tatínci si užívali neděli s dětmi a americkými motorkami.
    Autor: Tonda Tran, Martin Přibyl

  • 11.

    Speciální NEJ

    To získávají policisté, pražská zdravotní záchranná služba a hasiči. Po celou dobu bedlivě střežili hladký průběh konání akce. Každý den bylo v Holešovicích a okolí na dvě stě policistů, kteří řídili dopravu a dohlíželi na bezpečí. Podle mluvčí prezidia ČR Evy Kropáčové nedošlo k žádným závažným incidentům a roční přípravy se vyplatily. Během nejvytíženějších dnů oslav v pátek a sobotu ošetřili zdravotníci v areálu 89 osob, z toho 9 transportovali do nemocnice.  „Šlo většinou o drobná poranění a úrazy, ale posádky poskytovaly péči i pacientům s arytmií,“ sdělila mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Všechny záchranné a bezpečnostní složky si chválily spolupráci s organizátory.

    Okolí bylo kvůli oslavám uzavřeno a strážila ho Policie ČR.
    Autor: David Zima

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy