12 závodníků převezených k dalšímu ošetření do nemocnice a 26 ošetření na místě. Taková je bilance činnosti ZZS, která nad náročným maratonem bděla. Největšími problémy byly kolapsové stavy, vyčerpání i dehydratace. Jeden závodník skončil podle mluvčí ZZS Jany Poštové na jednotce intenzivní péče.

Záchranná služba měla na trase závodu osm posádek rychlé zdravotnické pomoci, jeden tým s lékařem a na Staroměstském náměstí tradičně kamion Golem, který je využíván v případě komplikovanějších zásahů. Do něho se podívalo hned 25 závodníků.

První pomoc poskytovali záchranáři i ve dvou stanech na Václavském náměstí a na Ovocném trhu. Se zdravotníky spolupracovaly čtyři cyklohlídky pořadatelů.

Pražský maraton provázely jako každý rok uzavírky ulic, mostů a náměstí nebo zákazy parkování v centru hlavního města. Značně byl omezen také provoz tramvají. Start 24. ročníku Pražského maratonu byl v 09:00 na Staroměstském náměstí, závodníci měli na zdolání trati sedm hodin. Na některých místech dopravní uzavírky začaly už několik hodin před startem závodu a trvají i po jeho ukončení v 16:00.
Video
Video se připravuje ...

Počasí závodu přálo. Pro běžce ale bylo velmi vysilující. Kateřina Baranová

Fotogalerie
35 fotografií