Zásilku v podobě svého syna prý však doručil do školky a následně vyrazil do zaměstnání. Fotografie ale neunikly sociálním sítím a zmíněné přepravní společnosti. „Také k nám už fotografie dorazila. Přepravy dětí samozřejmě neposkytujeme. Kurýr tak konal ve svém volném čase, asi to bylo nejrychlejší možné řešení v daném okamžiku. S přepravou dětí na kole v batohu s ohledem na jejich bezpečnost samozřejmě nesouhlasíme,“ řekla pro Blesk.cz Kateřina Ovesná z firmy Messenger.

Podobný pohled na věc mají ale i policisté. „Přepravovat dítě mladší sedmi let na sedačce může pouze osoba starší 15 let, pokud je sedačka pevně připevněná ke konstrukci kola a má opěry také pro nohy. Samozřejmě na sobě musí mít i helmu,“ vysvětluje preventista Policie ČR Ondřej Penc.

Zásilky by v budoucnu mohla posílat i potrubní pošta:

Video
Video se připravuje ...

Praha - Brno za 12 minut: Do Česka míří potrubní pošta pro lidi. 

Kritika i smích

Lidé však reagovali na situaci různě. Někteří se podivili, že k něčemu takovému vůbec může dojít, další se však muže zastávali, jelikož je profesionál. Helmu by ale i podle nich dítě rozhodně mělo mít. „Jako můžeme spekulovat o bezpečnosti/nebezpečnosti. Messengeři svůj stroj ovládají i mají vybudované reflexy a schopnost předvídat v dopravě, takže bych z toho takovou katastrofu asi nedělala,“ napsala například Bára.

„Jestli to je otec toho dítěte, tak ho veze, když jede do práce, ale stejně, ten prcek by měl mít helmu, člověk nikdy neví, co,“ diskutuje například Renata. Jiní však měli opačný názor a vzpomínali na staré časy, kdy k takovým věcem docházelo častěji a bez problémů.

„Mně to připadá dokonce krásně romantický. Z fleku bych chtěl být tím malým klukem. A z hlediska bezpečnosti mi to připadá i lepší, nežli ta sedačka nad zadním kolem, kdy se úplně změní těžiště a jízdní vlastnosti a je třeba už umět na tom kole jezdit. A v tomto ohledu o kurýrovi nepochybuji,“ doplnil Martin. Každopádně je však jednání tatínka krajně nezodpovědné, což zaznělo i z úst odborníků ze strany policie.