Zatímco hleděla na čepel nože, který držela zlodějka v ruce, vytasila na svou obranu také obří nůž. „Lupičku to ale neodradilo a vlezla za pult, kde sebrala dvě krabičky cigaret. Prodavačka proto vzala první věc, kterou měla při ruce, což byla dětská hračka v podobě policejní plácačky a tou ji definitivně zahnala,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

To ale nebylo všechno. Za ženou se odvážná prodavačka rozběhla a pronásledovala ji. Na pomoc jí přispěchal muž, který šel zrovna po ulici kolem. Tomu se sice podezřelou podařilo dohnat, ale nezadržel ji.  „Žena z místa odešla a při útěku se navíc svlékala a odhazovala oblečení, ve kterém loupila. Pod tím měla další oblečení a chtěla tím pravděpodobně ztížit své dopadení,“ popsal Daněk.

10 let natvrdo

Policisté případ vyšetřují a po lupičce pátrají. Díky popisu sestavili její portét, který je výstižný z 80 procent. Žena je ve věku 22 až 27 let, 170 cm vysoká, má silnější postavu hruškovitého tvaru a šmajdá, měla černé rovné řídké vlasy pod lopatky, rovnou ofinu, tmavé oči, pod kterými měla tmavé kruhy, a malý špičatý rovný nos a hovořila česky bez přízvuku a budila dojem, že je pod vlivem drog. 

Policie pátrá po ženě, která přepadla večerku v Praze
Autor: Policie ČR

„Jestliže ženu na záběrech, podle popisu nebo na identikitu poznáváte, kontaktujte linku 158. Za trestný čin loupež v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Daněk.