Soud mezi hlavním městem a Centrem Palmovka je podle zpravodajského serveru E15.cz aktuálně odročený. „Odročení iniciovalo Hlavní město Praha. Důvodem bylo probíhající mimosoudní jednání o smírném řešení sporu. Soud tuto žádost akceptoval,“ dodala zástupkyně radniční firmy. Magistrát věc podrobněji nekomentoval.

Zaplatí 18 milionů 

Další spor, tentokrát mezi Metrostavem a společností Centrum Palmovka, soud už vyřešil. Rozhodčí soud při Hospodářské a Agrární komoře České republiky potvrdil předchozí verdikt, podle kterého musí libeňská radnice zaplatit Metrostavu téměř osmnáct milionů korun.

„Bez ohledu na věcný výsledek je přínosné, že došlo k vyjasnění jedné ze sporných otázek, a to platnosti smluvní dokumentace pro výstavbu Centra Palmovka. Vydaný rozhodčí nález je tak krokem k dostavbě Centra Palmovka,“ sdělila mluvčí projektu Andrea Dundrová. Společnost Centrum Palmovka patří městské části.

Stavební skupině to otevřelo cestu k celkové částce, kterou jí Praha 8 dluží. Ve hře je kolem 180 milionů korun. Metrostav totiž žaloval jen deset procent dlužné částky. „Když jsme uspěli s částí, tak je zbytek už jasný, protože vznikl precedens,“ sdělil mluvčí Metrostavu Vojtěch Kostiha.

Více se dočtete zde.

Podívejte se, jak by projekt po dokončení mohl vypadat:

Fotogalerie
13 fotografií