Od 10. března platí zákaz průjezdu Trojskou ulicí. Se změnou dopravního řešení přišla radnice Prahy 8, které vadilo, že po silnici, která nemá proporce pro obsluhu vyššího počtu dopravních prostředků najednou, jezdily denně desetitisíce aut. Ty ulici využívaly hlavně jako další spojnici Prahy 8 s tunelovým komplexem Blanka.

Redakci Blesk.cz se podařilo natočit video, ve kterém se v Trojské ulici ve směru k mostu opět tvořila kolona navzdory zákazu. Nelze předjímat, jestli všichni řidiči na videu vjeli do ulice nepovoleně, někteří z nich totiž mohli být rezidenty z okolních cest, ze kterých tímto směrem jet mohou. Policie podle mluvčího Jana Daňka od začátku platnosti zákazu na místě udělila více než šedesát pokut.

O nárazových problémech s neukázněnými řidiči ale ví i radnice. Starosta Prahy 8 Roman Petrus uvedl, že zvažuje zavedení dalšího opatření. „Zatím to není definitivní, ale začal jsem uvažovat, že by se tam instalovala nějaká věc, která by odčítala státní poznávací značky. Situace, kdy je někde zákaz a řidiči ho běžně porušují, prostě nejde brát jako pozitivní,“ uvedl při rozhovoru pro Blesk.cz starosta, podle kterého by tento zákaz mohl zůstat v platnosti bez časového omezení.

Původní informace a test

Ještě na jaře však radnice informovala o tom, že toto dopravní omezení zůstane v platnosti do druhé poloviny letošního roku, kdy je v plánu komplexní rekonstrukce Trojské ulice. Ta však zatím v současnosti nemá pevně stanovený termín realizace.

VIDEO: Poslechněte si informace od starosty Petruse:

Podle Romana Petruse je cesta skrz Trojskou k mostu a tunelovému komplexu Blanka zbytečná. Při rozhovoru totiž dál prozradil, že ještě před znemožněním průjezdu podnikl se svými radními test, při kterém do Blanky vyrazil jeden řidič autem přes Zenklovu a ulici V Holešovickách, druhý přes serpentiny z Bohnic a třetí po Trojské. Vyšlo z toho, že nejrychlejší trasa je i přes vysoké dopravní zatížení Holešoviček právě první uváděnou variantou.

Podívejte se, jak to v Trojské ulici vypadalo ve čtvrtek 27. července ráno mezi 7:30–8:00 hodin:

Fotogalerie
19 fotografií