V pátek 10. března se Trojská ulice uzavře tranzitní dopravě. Znamená to, že auta se do ní dostanou, nebude ale povoleno projet z jednoho konce na druhý. Ulice funguje jako spojnice Zenklovy ulice a tunelového komplexu Blanka, místní lidé si právě od otevření tunelu na neúnosný nárůst dopravy stěžovali.

Zákaz průjezdu tranzitní dopravě bude platit od křižovatky s ulicí Nad Hercovkou ve směru dolů do pražského centra. Tímto úsekem projede jenom MHD, auta integrovaného záchranného systému a dopravní obsluha. Maximální rychlost se tu sníží na 30 kilometrů v hodině.

„Místní občané nás upozorňovali, že v ulici Trojská po otevření tunelového komplexu Blanka výrazně vzrostl objem tranzitní dopravy, a požadovali zákaz jejího průjezdu touto komunikací. Byla vypracována dopravní studie, která potvrdila vysokou intenzitu dopravy v této ulici. Navíc tato komunikace je ve velmi špatném technickém stavu,“ uvedl starosta Prahy 8 Roman Petrus (ČSSD).

Potrvá to

Dopravní omezení bude dlouhodobějšího charakteru. Zákaz průjezdu bude platit až do té doby, než Technická správa komunikací (TSK) provede v Trojské ulici komplexní rekonstrukci. Ta je v plánu během druhé poloviny letošního roku.

V prvních týdnech platnosti nového dopravního omezení budou na místě hlídkovat policisté, kteří ve větší míře zkontrolují dodržování tohoto opatření. Na zákaz upozorní dopravní značky, které se objeví v ulicích Pod Sídlištěm, Horňátecká a Čimická.

Připomeňte si historický okamžik, kdy po několika letech zdržení otevřeli tunelový komplex Blanka:

Video
Video se připravuje ...

Blankou projeli první řidiči. Krnáčová se všem omluvila, Duka tunelům požehnal. Matěj Smlsal, Lukáš Červený