Projektil zasáhl muže v audině do obličeje těsně pod okno. Ten mu uvízl v kůži a vyndat mu ho museli lékaři na chirurgii. Nejdřív ale vytočil tísňovou linku 158. „Poškozený operátora informoval o tom, co se stalo a že podezřelé vozidlo pronásleduje po zmiňované ulici ve směru jízdy na Černý Most. Na místo tedy vyrazila nejbližší policejní hlídka, která pronásledované vozidlo dostihla na pátém kilometru dálnice D11 ve směru na Hradec Králové,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Řidič bavoráku ale po zastavení nespolupracoval a odmítal vystoupit, policisté tak museli použít donucovací prostředky. „Podezřelý muž poté skončil na místním oddělení Kyje, kde je nyní celý případ zpracováván. Na základě zjištěných skutečností státní zástupkyně pro Prahu 9 rozhodla o zahájení úkonů trestního řízení pro trestné činy výtržnictví, nebezpečné vyhrožování a ublížení na zdraví,“ dodal Hulan.

Hledají svědky

V případě prokázání viny a odsouzení za tyto trestné činy hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Nyní tak bude na policistech, aby zjistili, jak celá událost proběhla. K tomu by ocenili případné svědectví kohokoliv, kdo incident viděl, a prosí, aby se obrátil přímo na zmiňované oddělení nebo na linku 158.

Fotogalerie
4 fotografie