Buquoyský palác se otevřel veřejnosti v rámci Týdne Francie. Zájem o akci návštěvníky neodradil vystát si frontu. Ta byla způsobena nutnou kontrolou na detektorech. Po prohledání batohů a kabelek se mohli lidé vydat vstříc do útrob paláce.

Trasa prohlídky byla vedena vzhůru do prvního patra paláce. Ten, kdo se rozhodl vydat se po vstupu rovnou na zahradu, měl smůlu. Cesta zpět do paláce byla znemožněna, a tak museli netrpěliví hladoví návštěvníci vyjít z komplexu a opět si vystát delší venkovní frontu, aby se dostali k prohlídce interiéru.

Video
Video se připravuje ...

Chanson v Buquoyském paláci Efo

Fronta utekla poměrně rychle. Alespoň tady nejsou davy lidí,“ pochvalovala si návštěvnice Tereza, která už si užívala poslech šansonu. Po celé odpoledne si tady mohli lidé pochutnávat na tradičních francouzských specialitách, jako je klobása, sýry, makronky. To vše se zapíjelo francouzskými víny.

Buquoyský palác byl postaven v baroku. Byl svědkem pohnuté evropské historie od bitvy na Bílé hoře z roku 1620. Od vzniku první republiky se zde rozvíjely francouzsko-české vztahy.

Podívejte se na fotografie z akce:
Fotogalerie
57 fotografií